Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια

 Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά του νομοσχεδίου  για τα Πανεπιστήμια

Με νέα συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ. Στην Αθήνα σύλλογοι φοιτητών έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση, στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά τη χώρα περίπου την ίδια ώρα.

Στη Θεσσαλονίκη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. Σε σχετική ανακοίνωση οι φοιτητές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να «δώσει τα 30 εκατομμύρια που προορίζει για πανεπιστημιακή αστυνομία, σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να επαναλειτουργήσουν οι Σχολές.

Αν «νοιάζονται» για την προστασία της υγείας των φοιτητών, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών να αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών.

Η κυβέρνηση αντί να κατηγορεί τους φοιτητές ως εγκληματίες ή ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορονοϊού να υλοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας!”

Σε κινητοποίηση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο με το οποίο μεταξύ άλλων προωθούνται αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια πέντε μήνες πριν τις εξετάσεις και σε μία χρονιά ιδιαίτερης πίεσης για τους μαθητές, να μην εφαρμοστεί η «τράπεζα θεμάτων», να παρθούν τα μέτρα εκείνα που οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς διεκδικούν μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Μαζί τους και η Ομοσπονδία των Γονέων Αττικής η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση «πως κάνει πως δεν ακούει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, που με μια φωνή καταδικάζει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που εν μέσω πανδημίας φέρνει για ψήφιση στη Βουλή. Κάνει πως δεν ακούει τη φωνή χιλιάδων γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που αγωνιούν για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας απέναντι στον ιό. Δική μας απάντηση πρέπει να είναι το δυνάμωμα της πάλης απέναντι σε αυτή την ανάλγητη πολιτική.

Σχετικά Άρθρα