Editorial: Ασυγχώρητες οι αμφιταλαντεύσεις…

 Editorial: Ασυγχώρητες οι αμφιταλαντεύσεις…

Επειδή τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται αμφιταλαντεύσεις μεταξύ επιστημόνων, κυρίως, όμως, στην κυβέρνηση, σχετικά με το εάν και πότε πρέπει να ληφθούν νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού, προ του κινδύνου να εκδηλωθεί ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι αυτονόητο πως πρέπει να επικρατήσει η λογική.

Και η λογική είναι στην πλευρά της προάσπισης της δημόσιας υγείας. Επ΄ αυτού δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται καμία αμφιταλάντευση. Έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν στην Θεσσαλονίκη και αλλού και το τίμημα ήταν εξαιρετικά επώδυνο.

Το “σήμα” του καθηγητή Τσιόδρα ήταν σαφές, ωστόσο ακούγεται πως επικρατούν δεύτερες σκέψεις που εκπηγάζουν από τους φόβους για την κοινωνική αναστάτωση και το οικονομικό κόστος που θα προκαλούσε ένα αυστηρό lockdown.

Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να επηρεαστεί από συμβούλους που επικαλούνται δημοσκοπήσεις και προβλέψεις για πιθανή αντίδραση εκλογικών ακροατηρίων. Ούτε από υπουργούς που συνομιλούν με “στενά” κοινά και δεν αντιλαμβάνονται το μεγάλο κάδρο.

Χρέος της κυβέρνησης είναι να λάβει την σωστή απόφαση στην κατάλληλη στιγμή και να λάβει όλες τις απαραίτητες μέριμνες για να μειώσει τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες αυτής της απόφασης. Οτιδήποτε άλλο θα στοιχίσει πολύ περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές…

Libre

Σχετικά Άρθρα