Γερμανικά πυρά κατά της Στέλλας Κυριακίδου για τα εμβόλια (vid)

 Γερμανικά πυρά κατά της Στέλλας Κυριακίδου για τα εμβόλια (vid)

Η τροπή που έχει πάρει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών έχει προκαλέσει την οργή του Βερολίνου.

Μετά την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τα πυρά συγκεντρώνει η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Μπιλντ.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα, σε μία σκληρή επίθεση, εμφανίζει την Στ. Κυριακίδου ως ανίκανη να διαχειριστεί το ζήτημα των εμβολίων σε επίπεδο ΕΕ, και να διαπραγματευτεί με τις φαρμακοβιομηχανίες ενώ αποδίδει την καριέρα της στην οικογένειά της.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δημοσιεύει μία φωτογραφία της Επιτρόπου Υγείας στο Instagram στην οποία έχει βάλει τα πόδια της στα κάγκελα του μπαλκονιού, με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2011.

Μάλιστα, η Bild αναφέρεται στις προειδοποιήσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν προς την καγκελάριο, η οποία είχε κάνει την ευρωπαϊκή επιλογή στις παραγγελίες εμβολίων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εκείνη την περίοδο η ΕΕ δεν είχε παραγγείλει ούτε στη BionTech/Pfizer ούτε στη Moderna. Ενώ οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είχαν εξασφαλίσει εμβόλια της BionTech από τον Ιούλιο. Η μόνη επιτυχία της Κυριακίδου ήταν: μία συμφωνία με την AstraZeneca στις 27 Αυγούστου» ενώ επικρίνει και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ρωτά: γιατί ανέθεσε στην Κυριακίδου το ζήτημα των εμβολίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ότι «στην προμήθεια εμβολίων η ΕΕ τα έκανε πραγματικά σ@α@α».

Ασυνήθιστη φρασεολογία για τον Σολτς, αλλά δείχνει ότι ο προεκλογικός αγώνας στη Γερμανία ξεκίνησε ήδη.

Πρύτανης “εθισμένος στην ανομία” με πανεπιστήμιο διεθνώς αναγνωρισμένο!