Ανακοίνωση NIKE: Οριστικά τέλος από Ελλάδα, μόνο διαδικτυακά αγορές

 Ανακοίνωση NIKE: Οριστικά τέλος από Ελλάδα, μόνο διαδικτυακά αγορές

Η γνωστή φίρμα αθλητικών ειδών, Nike γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες την απόφασή της να διακόψει τη διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκαλώντας έκπληξη και προβληματισμό. Σε νεότερη ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ουσιαστικά την απόφαση ότι τελειώνει τις συμφωνίες με συνεργάτες της στην Ελλάδα.

Από τα 22 καταστήματα της εταιρείας, τα 15 τα διαχειριζόταν η Folli Follie, με συμβάσεις που ούτως ή άλλως λήγουν. Για τα υπόλοιπα 7 καταστήματα, όπως αυτό της Ερμού, η Nike έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με αντιπροσώπους σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Τουρκία, για να τα αναλάβουν.

«Η στρατηγική της επιχείρησής σας δεν ταιριάζει πλέον με τα στρατηγικά σχέδια και τις ανάγκες της ΝΕΟΝ», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή της Nike European Operation Netherlands.

Η εταιρεία στην νέα ανακοίνωσή της δεν αναφέρεται στη διαμάχη που έχει προκληθεί μετά την απόφασή της να διακόψει τη συνεργασία της με πάνω από 90 συνεργάτες – καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Απλά περιορίζεται να ενημερώσει το καταναλωτικό της κοινό που μπορεί να βρει τα προϊόντα της.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

  • «Η Nike οραματίζεται την αγορά του μέλλοντος προσαρμοσμένη στις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ‘Consumer Direct Acceleration’ που πρόσφατα ανακοινώσαμε, επενδύουμε ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των ψηφιακών καναλιών της Nike (το Nike.com και τα Nike apps), των καταστημάτων Nike αλλά και ενός μικρού αριθμού στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται το όραμα μας για τη δημιουργία μιας μοντέρνας αγοραστικής εμπειρίας».

Σχετικά Άρθρα