Ξέφυγε πάλι η πανδημία: Αυτά είναι τα σκληρά μέτρα για την Αττική – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6, κλειστό λιανεμπόριο, ανοιχτά μόνο σχολεία

 Ξέφυγε πάλι η πανδημία: Αυτά είναι τα σκληρά μέτρα για την Αττική – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6, κλειστό λιανεμπόριο, ανοιχτά μόνο σχολεία

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα και με τις εισηγήσεις των ειδικών, τους οποίους προβληματίζουν ιδιαίτερα οι μεταλλάξεις του ιού, ενώ εκφράζονται μάλιστα φόβοι για 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Ένα γενικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι αν χειροτερέψει η κατάσταση παράδεχθηκαν τόσο ο κ. Χαρδαλιάς όσο και ο Υπ. Υγείας.

Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας εξειδικεύοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική αν το εισηγηθούν οι ειδικοί.

«Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star απαντώντας στην ερώτηση αν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο τα μέτρα να είναι «ακορντεόν» (δηλαδή να εναλλάσσονται άνοιγμα με κλείσιμο καταστημάτων) ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως θα ληφθούν αποφάσεις για ό,τι «είναι θεμιτό και λογικό» και συμπλήρωσε. «Πλέον μετά την εμπειρία αυτών των δώδεκα μηνών της πανδημίας υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές για να προστατευθούμε. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της μέσης ελληνικής οικογένειας. Πρέπει να τα καταφέρουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, κατά την οποία ενδέχεται να ληφθούν και νέες αποφάσεις μετά τον εντοπισμό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη συμπρωτεύουσα.

Όσον αφορά στην Αττική προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να ανοίξουν ενδεχομένως και τα λύκεια σε όλες τις περιοχές της χώρας (ήδη γονείς των κόκκινων περιοχών όπου τα λύκεια παραμένουν κλειστά θέτουν ζήτημα ίσης αντιμετώπισης των παιδιών τους με τους μαθητές περιοχών όπου τα λύκεια λειτουργούν), εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί καθολικό lockdown στο λιανεμπόριο. Κάτι φυσικά που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα στήριξης.

Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τους επιχειρηματίες της εστίασης, που έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους και έχουν επιπλέον ενοχληθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Επιχειρηματίες της εστίασης από τη Θεσσαλονίκη έστειλαν μάλιστα στον κ. Γεωργιάδη επιστολή διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ότι του προσφέρουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, αλλά και τα μυστικά… της συνταγής για πατσά.

Ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο STAR στάθηκε στην αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία … «Μας ανησυχεί, ανεβαίνουν οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid» και πρόσθεσε πως για την αύξηση ίσως φταίει ο μη σωστός τρόπος που τηρούμε ή δεν τηρούμε τα μέτρα».

«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» παραδέχθηκε ο κ. Κικίλιας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά επισήμανε ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα από ό,τι σε πολλά άλλα κράτη. «Βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες, ο κακός χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα