ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής

 ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής, ζήτησαν εκ νέου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Υπάρχουν δυο επιτροπές σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια θεσμική, η Επιτροπή Υγείας, με συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, η οποία έχει το έργο της γνωμοδότησης όταν λαμβάνονται αποφάσεις, π.χ. η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που την καταγγείλαμε ως αντισυνταγματική και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που αποτελείται αποκλειστικά από ειδικούς», επισήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος κάλεσε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να απαντήσει αν η Επιτροπή Υγείας όταν γνωμοδοτεί προς στην κυβέρνηση.

Πρύτανης “εθισμένος στην ανομία” με πανεπιστήμιο διεθνώς αναγνωρισμένο!

Ο κ. Κατρούγκαλος απευθύνθηκε στον Σωτήρη Τσιόδρα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει τοποθετηθεί ορισμένες φορές σε θέματα εκτός της ειδικότητας του. «Λόγου χάρη, στις 26 Οκτωβρίου είχατε δηλώσει πως είναι αδύνατον να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερα και περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πως το θέμα του συνωστισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία».

Και συνέχισε: «Είναι αυτό ένα θέμα που ανάγεται στη γνώμη των εμπειρογνωμόνων; Δεν παρείχε η θέση αυτή άλλοθι στην κυβέρνηση να εκδυθεί των δικών της ευθυνών; Προφανώς δεν είναι δουλειά ενός καθηγητή Ιατρικής να αυξήσει τα λεωφορεία, αλλά πως προεξοφλήσατε εκ των προτέρων ότι τίποτε δε μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον τομέα;».

«Η κυβέρνηση και εσείς εδώ φιλοτεχνείτε μια μαγική εικόνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τα ΜΜΕ αναλίσκονται στην προπαγάνδα αντί της ενημέρωσης που έχει ανάγκη ο κόσμος», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε ότι «η έκκληση του κ. Τσιόδρα για συναίνεση και εθνική στρατηγική μένει στο κενό αφού αποδεδειγμένα η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις ανεπάρκειες του συστήματος να αντιμετωπίσει υπαρκτές ανάγκες, για ψεύδη αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων στο ΕΣΥ, τις οποίες ο βουλευτής προσδιόρισε στα 3.500 άτομα. Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσιάζει η κυβέρνηση καλώντας της μάλιστα να απαντήσει πόσοι από τους 5.800 θανάτους μέχρι τώρα, είναι θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μανώλης Δράκος