Μενδώνη: Δεν ευσταθεί το σενάριο παραίτησης Λιγνάδη, δεν έχει κατατεθεί κάποια καταγγελία για άτομο σε θέση ευθύνης

 Μενδώνη: Δεν ευσταθεί το σενάριο παραίτησης Λιγνάδη, δεν έχει κατατεθεί κάποια καταγγελία για άτομο σε θέση ευθύνης

Διαψεύδει τις φήμες για παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι μόλις υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες «οφείλουμε να επέμβουμε». Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε πως όταν δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες «μπαίνουμε σε άλλες ατραπούς το οποίο δεν στέκει με το κράτος δικαίου».

«Είναι προφανές ότι όλο αυτό το σενάριο περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θέατρου δεν ευσταθεί» είπε η υπουργός.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι δεν έχει κατατεθεί επί του παρόντος κάποια καταγγελία στο υπουργείο Πολιτισμού για άτομο «που είναι σε θέση ευθύνης». Όπως είπε, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε «φήμες και συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως στο χώρο του πολιτισμού δεν μπορούν να υπάρξουν κακοποιητικές συμπεριφορές προτάσσοντας την ανάγκη «να σπάσει το απόστημα» και τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή» μπροστά σε συγκεκριμένες καταγγελίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Μενδώνη οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Περιμέναμε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».

Παναγιώτης Δρίβας