Πέθανε ο ερευνητής που ανακάλυψε τα rapid test σε ηλικία 51 ετών

 Πέθανε ο ερευνητής που ανακάλυψε τα rapid test σε ηλικία 51 ετών

Σε ηλικία 51 ετών έφυγε από την ζωή ο Αμερικανός ερευνητής  Άντριου Μπρουκς που υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του τεστ κορωνοϊού με δείγμα από τους σιελογόνους αδένες, το γνωστό και ως rapid test.

Ο Μπρους ήταν επιχειρησιακός επικεφαλής και διευθυντής τεχνολογικής ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Πανεπιστημίου Rutgers, του Νιου Τζέρσι….

Πως η Ελλάδα έχασε τη Nike- Η σύνδεση με το σκάνδαλο της Folli Follie

Ο ερευνητής από το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, μιλώντας για το τεστ με δείγμα σάλιου, μια εναλλακτική πρακτική της λήψης δείγματος από τη μύτη, έλεγε:

«Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται πλέον να θέτουμε τους υγειονομικούς σε κίνδυνο κατά τη συλλογή δείγματος από τη ρινοφαρυγγική κοιλότητα. Μπορούμε να διατηρήσουμε το προσωπικό μας προστατευμένο και να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των ατόμων που εξετάζονται κάθε μέρα».

Στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Πανεπιστημίου σημειώνεται πως περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια rapid test, τα πρώτα που εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν χάρη στη δουλειά του ερευνητή, για την οποία έγραψαν μεγάλα ΜΜΕ, όπως η «New York Times» και το CNN….

Πηγή:CNN

Μανώλης Δράκος