Πιέζει το Υπ. Παιδείας ενόψει των αποφάσεων των ειδικών: “Ανοίγουν κανονικά γυμνάσια και λύκεια τη Δευτέρα… “

 Πιέζει το Υπ. Παιδείας ενόψει των αποφάσεων των ειδικών: “Ανοίγουν κανονικά γυμνάσια και λύκεια τη Δευτέρα… “

Νέα σύγχυση και αλαλούμ με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι με την αύξηση των κρουσμάτων και πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις για να εκτιμήσουν την κατάσταση ιδιαίτερα στην Αττική, όπου εμφανίζεται βαρύ επιδημιολογικά φορτίο.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εισηγήσεις που έχουν γίνει γνωστές αναμένεται να μετατεθεί το άνοιγμα καθώς η παράλληλη λειτουργία σχολείων και καταστημάτων αυξάνει τον κίνδυνο τοι τρίτο κύμα να δριμύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επείγουσα κατάσταση και νέα μέτρα: Οι ειδικοί “κλείνουν” πάλι Γυμνάσια, Λύκεια – “Δεν μπορούν να συνυπάρξουν με ανοιχτό λιανεμπόριο”

Βγήκε η απόφαση για τα στημένα στο ποδόσφαιρο: Αθώοι οι κατηγορούμενοι

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – καθολική συμμετοχή για την απαγόρευση συγκεντρώσεων – Θύελλα με την Οξφόρδη και τις δηλώσεις Συρίγου (vid)

Όλα δείχνουν ότι τόσο στη σημερινή σύσκεψη όσο και στην αυριανή κρίσιμη θα ληφθούν αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα για την Αττική που θα συμπαρασύρουν και την υπόλοιπη χώρα όσον αφορά στα σχολεία.

Oπως εξήγησε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος «βαρόμετρο» θα αποτελέσει η Αττική «με το δεδομένο ότι δεν μιλάμε για μια μικρή περιοχή καθώς εδώ πρόκειται για μια περιοχή στην οποία ζει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, οπότε θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές ανισότητες».

Το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας υπενθύμισε παράλληλα την προηγούμενη απόφαση να μην ανοίγουν Λύκεια αν μια περιοχή είναι επιβαρυμένη.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση επιθυμεί να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας στο Newsbomb.gr ξεκαθάρισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και δεν υπάρχει καμία διαφορετική ενημέρωση στο υπουργείο από τους λοιμωξιολόγους.

«Απ’ όσο γνωρίζω δεν θα είναι στην ατζέντα της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής τα σχολεία και αυτό που θα συζητηθεί είναι η κατάσταση στις κόκκινες περιοχές», επεσήμανε.

Όπως είπε η γενική γραμματέας, είναι ειλημμένη η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, τονίζοντας παράλληλα πως το υπουργείο προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα και ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά.

Επίσης η κυρία Γκίκα σημείωσε πως το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι δυναμικό κι αν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα, τότε και οι αποφάσεις μεταβάλλονται.

Σχετικά Άρθρα