Καιρός: Ζέστη και νοτιάδες την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου

 Καιρός: Ζέστη και νοτιάδες την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου

Βελτίωση του καιροί προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου και διευκρινίζει πως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει ήπια φαινόμενα, όπως άνοδο τη θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το κρύο και οι καταιγίδες των τελευταίων ημερών.

Ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ, με ανάρτηση στο Facebook, σημείωσε τα εξής:

«Πύλη κατάβασης ισχυρού ψύχους η βορειοανατολική Ευρώπη για μεγάλο τμήμα της γηραιάς ηπείρου προς τα τέλη του πρώτου και κυρίως προς τις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου του Φλεβάρη σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, εν αντιθέσει με την περιοχή της Μεσογείου και κυρίως για τη χώρα μας όπου αρκετά θερμές αέριες μάζες σε συνδυασμό με πολυ ισχυρούς νοτιάδες και αρκετές βροχές κατά τόπους, θα διατηρήσουν τον καιρό ιδιαίτερα μαλακό για την εποχή, όλη σχεδόν τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα!

Ραγδαίες εξελίξεις με επιστροφή σε lockdown: Κλείνουν τα καταστήματα, επιστρέφει το click away, παράταση στο άνοιγμα σχολείων

Όλες οι λεπτομέρειες για την τάση του καιρού μέχρι και τις 10 Φλεβάρη στο βίντεο,στο δεκαπεντάλεπτο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3

Θα παρακολουθούμε φυσικά μέσα από εδώ, την σημαντική αυτή εξέλιξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τις όποιες αλλαγές αλλά και τις επιπτώσεις της σε καθημερινή βάση!

Για να μη χάνετε τον… καιρό σας»

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του, στις 1-2 Φεβρουαρίου δεν αναμένεται οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη να ρίξουν ιδιαίτερα τη θερμοκρασία στην Ελλάδα. Ο καιρός θα είναι ήπιος και ίσως λίγο πιο ψυχρός στα βόρεια της χώρας.

Στις 3-4 Φεβρουαρίου ίσως ψυχράνει στη βόρεια Ελλάδα χωρίς να έχει σημαντική πτώση η θερμοκρασία.

Στις 5-6 Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας και «ίσως μυρίσει καλοκαίρι εκείνη την περίοδο» όπως σχολίασε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3.

Τέλος, στις 7-8 Φεβρουαρίου, θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας στα Βαλκάνια, την οποία, όπως εκτιμά, θα δούμε μετά τις 10-11 του μήνα αν θα είναι αισθητή και στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά το δελτίου καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου:

Σχετικά Άρθρα