“Συγχωροχάρτι” Μητσοτάκη στον Ζαγοράκη και “χρίσμα” για την ΕΠΟ- Έντονο πολιτικό και ποδοσφαιρικό παρασκήνιο

 “Συγχωροχάρτι” Μητσοτάκη στον Ζαγοράκη και “χρίσμα” για την ΕΠΟ- Έντονο πολιτικό και ποδοσφαιρικό παρασκήνιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Θόδωρο Ζαγοράκη ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την ευρωομάδα της ΝΔ καθώς είχε απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση αμέσως μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή από το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η επανένταξη του Θοδωρή Ζαγοράκη στην ευρωομάδα ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξή του στην πρόθεση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Σε αυτη την περίπτωση ο Θοδωρής Ζαγοράκης μάλλον θα αφήσει τη θέση του στην Ευρωβουλή στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Φλέσσα, παρότι δεν είναι πρώτη επιλαχούσα, αφού πρώτος ήταν ο Γιώργος Αμυράς που όμως εξελέγη βουλευτής και πρόσφατα τοποθετήθηκε υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θοδωρή ΖΑγοράκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Την επιστροφή Ζαγοράκη σχολίασε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης:

Η σημασία της επιστροφής

Η επιλογή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον διότι, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πιθανή νίκη του θα σημάνει ότι αναλαμβάνει εκ νέου την ηγεσία της ομοσπονδίας πρόσωπο κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη (όπως και ο δικηγόρος Βαγγέλης Γραμμένος). Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη είναι αναμφίβολα πολύ ισχυρή και με το νέο δεδομένο ότι διαθέτει ανοικτά και την υποστήριξη της κυβερνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού σηματοδοτεί μία τυχαία (;) σύγκλιση στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή της κυβέρνησης αφενός και της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ από την άλλη.

Κάτι που δεν θεωρείται απίθανό να προκαλέσει την αντίδραση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Πολλοί κρατούν την…ανάσα τους για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαγοράκης είχε διαγραφεί από τη ΝΔ ακριβώς ένα χρόνο πριν, επειδή είχε απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση για τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα με αφορμή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση είχε καταθέσει τροπολογία με την οποια μετέτρεπε τον υποβιβασμό σε αφαίρεση 5- 10 βαθμών, προειδοποιώντας με διαγραφή όποιον βουλευτή θα καταψήφιζε και ενώ απειλείτο εσωκομματική σύρραξη βορρά- νότου στη ΝΔ. Από την ψηφοφορία για την τροπολογία πάντως είχε απουσιάσει τότε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σχετικά Άρθρα