Πανευρωπαϊκή ανησυχία για την μετάλλαξη – Kλείνουν Κέντρα Εμβολιασμού λόγω της έλλειψης εμβολίων

 Πανευρωπαϊκή ανησυχία για την μετάλλαξη – Kλείνουν Κέντρα Εμβολιασμού λόγω της έλλειψης εμβολίων

Οι τρεις πιο σοβαρές μεταλλάξεις του κοροναϊού σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό που γίνεται μετ΄εμποδίων λόγω τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τις εταιρίες προκαλεί ανησυχία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η Γερμανία ηχεί συναγερμό προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορά της ενώ η Γαλλία  επιβάλλει από σήμερα αυστηρότερους περιορισμούς για τις ευρωπαϊκές αφίξεις, απαιτώντας αρνητικό τεστ PCR Covid εντός τριών ημερών από το ταξίδι.

Το Βέλγιο σκληραίνει επίσης τα μέτρα, ενώ στην Ολλανδία τέθηκε από χθες σε ισχύ απαγόρευση για όλες τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τις χώρες της Νότιας Αμερικής.

Την ίδια ώρα η Ιταλία κλείνει εμβολιαστικά κέντρα λόγω μειωμένων παραδόσεων ενώ φαίνεται ότι η κυβέρνηση Κόντε επιμένει να απειλεί ότι θα  στραφεί νομικά κατά της AstraZeneca.

Παγκόσμιoς Ιατρικός Σύλλογος: “Οι μολύνσεις συμβαίνουν κυρίως μέσα στα λεωφορεία, τα τρένα και στη δουλειά”

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία κατηγορεί τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι καθυστερούν την έγκριση  του εμβολίου Oxford-AstraZeneca, κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά μεγάλων ποσοτήτων του εμβολίου Sputnik V, παρόλο που δεν έχει λάβει έγκριση από την ΕΕ.

Το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας αναστέλλει τη χορήγηση των πρώτων δόσεων ενώ στην περιφέρεια του Παρισιού οι ελλείψεις οδηγούν σε κλείσιμο ορισμένων εμβολιαστικών κέντρων.

Η επιστημονική κοινότητα εκφράζει ανησυχία για την έξαρση που παρατηρείται σε άλλες χώρες από τη Βρετανία και την μετάλλαξη Κεντ.

Σχετικά Άρθρα