Καταγγελίες για διασπορά κοροναϊού στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” στην Πάτρα

 Καταγγελίες για διασπορά κοροναϊού στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” στην Πάτρα

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρoύν ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, το νοσοκομείο είναι «απροφύλαχτο» όσον αφορά την είσοδο και έξοδο των συνοδών, με αποτέλεσμα να γίνεται διασπορά του κορονοϊού από εξωγενείς παράγοντες στο νοσοκομείο.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο είναι να χάσει χθες το μεσημέρι, τη ζωή της μια γυναίκα 44 χρονών, φωτογράφος στο επάγγελμα, μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Καρκινοπαθής με λευχαιμία σε τετράκλινο θάλαμο

Η 44χρονη γυναίκα ήταν καρκινοπαθής, έπασχε από λευχαιμία, και σύμφωνα με τον κ.Γιαννάκο βρισκόταν σε τετράκλινο θάλαμο, ενώ λόγω της πάθησης της έπρεπε να βρίσκεται σε μονόκλινο.

Η νοσηλεία της σε τετράκλινο θάλαμο είναι αποτέλεσμα της μεγάλης σύμπτυξης που γίνεται στις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου για να δημιουργούνται κλίνες στις κλινικές και τις ΜΕΘ κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο κ.Γιαννάκος στο Newsit, η καρκινοπαθής μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ κοροναϊού το περασμένο Σάββατο 16 Ιανουαρίου και διασωληνώθηκε αμέσως. Μια μόλις ημέρα μετά, έχασε τη ζωή της χτυπημένη από κορονοϊό.

O κ. Γιαννάκος καταγγέλλει, πως στο δεύτερο, επταώροφο τμήμα του νοσοκομείου, η είσοδος δεν ελέγχεται. Οι συνοδοί των ασθενών, παρ’ ότι αυτό απαγορεύεται ρητά μπαίνουν συνεχώς στο νοσοκομείο για επισκέψεις.

“Δεν γίνεται καν θερμομέτρηση στην είσοδο”

Ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, μας επιβεβαίωσε με τη σειρά του πως η είσοδος στο επταώροφο κτίριο, όπου είναι ο βασικός κορμός των κλινικών, είναι αφύλαχτη και δεν πραγματοποιείται καν θερμομέτρηση.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή, με την εξωγενή παρέμβαση που υπάρχει, να έχουν κολλήσει κορονοϊό 4 ασθενείς, 4 συνοδοί και 1 γιατρός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ.Πετρόπουλο ήταν ο ίδιος ο συνοδός ενός ασθενή που ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες το νοσοκομείο πως ο ίδιος έχει κολλήσει κορονοϊό.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: « Μετά το θλιβερό γεγονός και τις καταγγελίες μας, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση. Παρ’ όλα αυτά, σε εμάς, το ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα τεστ όπως ενημερωθήκαμε θα ξεκινήσουν από αύριο! Η διοίκηση δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και ειδικά απέναντι στη διασπορά από συνοδούς αλλά και το τι συμβαίνει γενικότερα, τηρεί μια στάση σαν να πρόκειται για επτασφράγιστο μυστικό.

Η αλήθεια είναι ότι οι μη covid 19 κλινικές του νοσοκομείου είναι πολύ συνωστισμένες. Σκεφτείτε μόνο, ότι στον ίδιο χώρο λειτουργούν η παθολογική και η πνευμονολογική κλινική, κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη».

Επιστολή-κραυγή αγωνίας των νοσηλευτριών της Α’ παθολογικής κλινικής

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η επιστολή των νοσηλευτριών της Α’ παθολογικής κλινικής για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο:

« Οι Νοσηλεύτριες της Α΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ, μια ακόμη ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ- ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ στην κατ΄ επανάληψιν δοκιμασία τους, όπου οι αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν.

Αισθανόμαστε να αυτοτιμωρούμαστε στις βάρδιες της Παθολογικής, λέμε πως δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλος αυτός ο όγκος δουλειάς, είναι μεγάλος ο φόρτος εργασίας! ! Είναι στιγμές που σταματάει το μυαλό και όλα γίνονται μηχανικά, αφού σαν μηχανές και άψυχα ρομπότ δουλεύουμε να προλάβουμε το χρόνο, γιατί αυτός μας κυνηγάει συνεχώς.

Θα μας πείτε, ήταν επιλογή σας να γίνετε νοσηλεύτριες, όμως δεν φανταστήκαμε ποτέ πως θα είμαστε νοσηλεύτριες με ικανότητες γραμματέα, τραυματιοφορέα, ασφάλειας νοσοκομείου, καθαρίστριας. γιατρού και ότι άλλο προκύψει.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε συναδέλφους να δακρύζουν στο τέλος της βάρδιας από τη πίεση της δουλειάς, να προσπαθούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες και να αναγκάζονται να καλύψουν την ανυπαρξία άλλων συναδέλφων και όλα να τα δέχονται χωρίς να μιλάνε, σαν να πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Μας ξεπερνάει το ότι έχουμε τόσους θετικούς στον κορονοϊό, άλλοι 2 συνοδοί σήμερα, η διασπορά στο τμήμα είναι ξεκάθαρο ότι είναι μεγάλου βαθμού. Οι συνοδοί συνεχίζουν να περνάνε ελεύθερα την είσοδο και εμείς χωρίς αντίδραση παθητικά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τμήματος Το έχουμε ξαναπεί: υπάρχει πρωτόκολλο;

Υπάρχει μεγάλη διασπορά, φωνάζαμε από πριν αλλά δεν μας υπολογίζει κανένας. Δεν ακουγόμαστε πουθενά. Είμαστε εκεί μόνο για τις βάρδιες. Πρέπει να πεθάνουμε; Aνευθυνότητα μεγάλη. Που είναι η Διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό; Η αδιαφορία στο μεγαλείο της».

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα