Άρση απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό: Πότε αποφασίζεται

 Άρση απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό: Πότε αποφασίζεται

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι σε περίπτωση που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού μπορεί να αρθεί με στόχο το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την αγωνία του για το «πώς θα πάμε επιδημιολογικά» δηλώνοντας βέβαιος ότι «στους τζίρους θα τα πάμε καλά».

Όσον αφορά την εστίαση είπε πως «όταν θα ανοίξουμε την εστίαση θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα» αν και διευκρίνισε ότι «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά».

Επανερχόμενος στο θέμα των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε ότι θα τεθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας την προσεχή Παρασκευή.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «υπάρχει σχέδιο επιτήρησης της ΕΛΑΣ για τους κεντρικούς δρόμους, και να γίνονται συστάσεις» προτρέποντας τους πολίτες αν βλέπουν δρόμο με κόσμο «να μην πηγαίνουν εκεί» προστατεύοντας τους εαυτούς τους.

«Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου» ξεκαθάρισε πάντως, αποσαφήνισε όμως ότι θα είναι «λελογισμένη αν τηρήσουμε τα μέτρα».

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στις μισές κατειλημμένες ΜΕΘ από ό,τι ήμασταν στο ανώτερο σημείο της πανδημίας περί τα τέλη Νοεμβρίου. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ξαφνική άνοδο της πανδημίας, έχουμε περιθώριο ασφαλείας για να μπορούμε να προλάβουμε ξανά αυστηρότερα μέτρα χωρίς να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο αντοχής του ΕΣΥ» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα