Τα στοιχεία του Τσιόδρα που ανησυχούν τους ειδικούς- Στα 46 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νέων ασθενών!- Απών για άλλη μία φορά ο επικεφαλής της επιτροπής από την ενημέρωση

 Τα στοιχεία του Τσιόδρα που ανησυχούν τους ειδικούς- Στα 46 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νέων ασθενών!- Απών για άλλη μία φορά ο επικεφαλής της επιτροπής από την ενημέρωση

Ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε στη σημερινή ενημέρωση τα στοιχεία που έλαβε από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία των κρουσμάτων με κοροναϊό στην χώρα μας. Σημειώνεται, πάντως, πως για ακόμα μία φορά ο καθηγητής και επικεφαλής της επιτροπής απουσίασε από την ενημέρωσε, περιοριζόμενος μόνο στον ρόλο του αναλυτή της επιδημιολογικής κατάστασης και των εισηγήσεων που φθάνουν στον πρωθυπουργό. Εν μέσω, φυσικά, φημών ότι διαφωνεί με ορισμένες κεντρικές αποφάσεις που λαμβάνονται.

Όπως είπε ο υπουργός περίπου 657 νέες μολύνσεις παρατηρούνται καθημερινά σε όλη την χώρα, ενώ δεν υπάρχει η προσδοκώμενη μείωση κρουσμάτων σε περιοχές, όπως η Αθήνα.

«Οι νέες μολύνσεις προβληματίζουν τους ειδικούς», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ διευκρίνισε πως ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών σε όλη τη χώρα, είναι τα 46 έτη.

Αλαλούμ με τα κρούσματα στην Κοζάνη και καβγάς Χαρδαλιά με τον Περιφερειάρχη

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε από την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πως τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες 15 ημέρες, ενώ πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, καθώς είναι μεταξύ 35 και 54 ετών. «Είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν» είπε ο υπουργός.

«Η κάλυψη στις ΜΕΘ μειώνεται, αλλά όχι ικανοποιητικά, καθώς είναι κατειλημμένο το 60% των κλινών», δήλωσε και πρόσθεσε: «Για τον λόγο αυτό επανερχόμαστε στα βασικά: μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω κρούσματα εντοπίζονται σε επτά συνολικά περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

  • Δυτική Αττική
  • Λέσβος
  • Βοιωτία
  • Κάλυμνος
  • Χαλκιδική
  • Αργολίδα
  • Ροδόπη