Πένς: Μαύρη μέρα για το αμερικανικό Καπιτώλιο – “Όλοι εσείς που προκαλέσατε καταστροφές δεν κερδίσατε”

 Πένς: Μαύρη μέρα για το αμερικανικό Καπιτώλιο – “Όλοι εσείς που προκαλέσατε καταστροφές δεν κερδίσατε”

«Σήμερα ήταν μια μαύρη ημέρα για το αμερικανικό Καπιτώλιο», δήλωσε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης της Γερουσίας που επανέλαβε τις εργασίες της, αρκετές ώρες αφότου ο όχλος των οπαδών του Τραμπ εισέβαλε στο εμβληματικό κτίριο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Πενς δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος ουδέποτε αποχώρησε από το Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο ίδιος φέρεται να ήταν σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του Κογκρέσου, την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και το Πεντάγωνο «για να διασφαλιστεί το Καπιτώλιο και να επαναρχίσει η συνεδρίαση του Κογκρέσου».

Ο ίδιος έστειλε αυστηρό μήνυμα στους ταραξίες που υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο Τραμπ: «Όλοι εσείς που προκαλέσατε καταστροφές στο Καπιτώλιο, δεν κερδίσατε».

«Η βία ποτέ δεν κερδίζει. Η ελευθερία κερδίζει και εδώ παραμένει η Βουλή του λαού. Καθώς θα ξανααρχίζουμε τις διαδικασίες σε αυτήν την αίθουσα, ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας της ανθεκτικότητας και της δύναμης της δημοκρατίας μας, ακόμη και μετά την άνευ προηγουμένου βία και τον βανδαλισμό».

«Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν και πάλι», δήλωσε ο Πενς εν μέσω χειροκροτημάτων, σε μια εμφανή προσπάθεια να σώσει την τρωθείσα τιμή της αμερικανικής δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, Μιτς Μακκόνελ, δήλωσε ότι «επιχείρησαν να ταράξουν την δημοκρατία μας, απέτυχαν. Αυτοί απέτυχαν». 

Σχετικά Άρθρα