Χρηστίδης: Ο ανασχηματισμός είναι δεξιός με τη συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων

 Χρηστίδης: Ο ανασχηματισμός είναι δεξιός με τη συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων

Στροφή προς τα δεξιά καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Παύλος Χρηστίδης. Σε συνέντευξή του στον Σκάι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, συνιστά απόδειξη της αποτυχίας της. “Ένας κλασικού τύπου δεξιός ανασχηματισμός με τη συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων, πολυδαίδαλος και διεκπεραιωτικός για τις κομματικές ισορροπίες της ΝΔ”, όπως είπε.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε αριθμό κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και πιο αναλυτικά, πρόκειται για το ανασχηματισμό, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών στα χρόνια της μεταπολίτευσης, «χωρίς καμιά αξιολόγηση έργου και απόδοσης των στελεχών της. Θυμάμαι τα σχόλια του κ. Μητσοτάκη πριν τις εκλογές: “Με κυβέρνηση ΝΔ θα έχουμε μικρότερο υπουργικό σχήμα”. Στην πρώτη ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 μετρήσαμε 51 μέλη, τον Αύγουστο του 2020 στον πρώτο ανασχηματισμό 53 μέλη και σήμερα τον Ιανουάριο του 2021, 59 μέλη», δήλωσε ο Π. Χρηστίδης.

Δεν υποχωρεί ο Μητσοτάκης για τα Φώτα: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Διερωτήθηκε δε, επιπλέον, πού είναι εκείνοι οι μπλε φάκελοι που παρέλαβαν οι υπουργοί της ΝΔ, τον Ιούλιο του ‘19. «Αναρωτιέμαι αν θυμάστε επίσης εκείνους τους περίφημους μπλε φακέλους που είχε δώσει ο κ. Μητσοτάκης κατά την ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης στους υπουργούς και υφυπουργούς του. Τι έχουν γίνει άραγε σήμερα; Υπάρχει άραγε κάποιος ο όποιος αξιολογεί το κυβερνητικό έργο και αν αυτό λαμβάνεται υπόψη για την προαγωγή ή μη των στελεχών της κυβέρνησης. ‘Αραγε άλλαξαν οι υπουργοί με βάση αυτό ή με βάση άλλου τύπου ισορροπίες; Τα ερωτήματα σαφώς ρητορικά. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε 15 μεταρρυθμίσεις» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση όλο το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση, θα συνεχίσει να κρίνεται πάρα πολύ αυστηρά από τα λάθη και τις παραλείψεις, τις οποίες έχει και στην ουσία αποδέχεται η Νέα Δημοκρατία, με τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη.

Εδώ είμαστε να κάνουμε αυστηρή κριτική. Για εμάς και το κίνημά μας δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Ίσα-ίσα είναι απολύτως ξεκάθαρες πια οι πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά Άρθρα