Αφιέρωμα του libre στη νέα σεζόν του ΝΒΑ

 Αφιέρωμα του libre στη νέα σεζόν του ΝΒΑ

Το ΝΒΑ φόρεσε τα καλά του και μέσα στα Χριστούγεννα πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του για τη νέα σεζόν. Το libre σας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή σεζόν στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση του πλανήτη μέσα σε ένα εκτενές αφιέρωμα. 

Του Νίκου Βόπη

Αρχικά, να τονίσουμε πως και η φετινή σεζόν θα διεξαχθεί κάτω από πλήρη αυστηρότητα όσον αφορά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και η διοργανώτρια αρχή δεν θέλει επουδενί να συμβούν τα περιστατικά της περσινής σεζόν. 

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι Λέικερς κατέκτησαν το πρωτάθλημα σεζόν που μας πέρασε, το 17ο συνολικά στην ιστορία τους με τον Λεμπρόν Τζέιμς να δείχνει “αχόρταγος” και να θέλει να επαναλάβει την κατάκτηση ενός ακόμα δαχτυλιδιού, έχοντας πλέον ως μοναδικό αντίπαλο τον Μάικλ Τζόρνταν στη συλλογή βαρύτιμων δαχτυλιδιών. 

Εάν ο “βασιλιάς” δεν ξεπεράσει τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών σε τίτλους δεν θα ησυχάσει και το μόνο σίγουρο είναι πως και τη φετινή χρονιά οι Λέικερς θα δώσουν τα πάντα για να φτάσουν έως το τέλος. 

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον “δικό” μας Αντετοκούνμπο, ο οποίος υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ και έμεινε στο Μιλγουόκι με μοναδικό στόχο το να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τα “ελάφια”. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους διεκδικητές από Δύση και Ανατολή:

Ξεκινάμε με τη Δύση:

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ

52-19, 1η θέση στη Δύση, πρωταθλήτρια ομάδα του NBA, 4-2 το Μαϊάμι!

11η καλύτερη επιθετική ομάδα (112 πόντοι ανα 100 κατοχές)

3η καλύτερη αμυντική ομάδα (106.3 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Σρέντερ, Πόουπ, Τζέιμς, Ντέιβις, Γκασόλ. 

Rotation Reserves: Καρούζο, Μάθιους, Κούζμα, Μόρις, Χάρελ

Ο Λεμπρόν Τζέιμς συνεχίζει τον δικό του δρόμο αλλά και αντιστέκεται στην ηλικία του και το πέρασμα των χρόνων. Ο “βασιλιάς” έφτασε στα 35 χρόνια αλλά δεν λέει να το βάλει κάτω.

Ήταν ο MVP των τελικών του ΝΒΑ και τελείωσε δεύτερος πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη ψηφοφορία για τον κορυφαίο της κανονικής περιόδου. Παραμένει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση ενώ ακόμα και τα στατιστικά του δεν έχουν διαφορές σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.

Θα είναι 36 ετών όταν αρχίσει η επόμενη σεζόν, προερχόμενος από μία χρονιά με συμπιεσμένο πρόγραμμα 72 αγώνων. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Βασιλιάς θα… γελούσε σε κάθε δυσκολία. Ακόμα και εάν δεν είναι στο 100% μες στη χρονιά πάντα επανέρχεται στα play offs. Η παρουσία του Ντέιβις στους Λέικερς δίνει και περιθώρια για αγωνιστική κάμψη ή λάθη καθώς υπάρχει και ένας ακόμα σταρ στην ομάδα να αναλάβει όταν δεν είναι σε καλή μέρα ο αρχηγός των “λιμνανθρώπων”.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

49-23, 2η θέση στη Δύση, Αποκλεισμός στον β’ γύρο από το Ντένβερ με 4-3

2η καλύτερη επιθετική ομάδα (113.9 πόντοι ανα 100 κατοχές)

5η καλύτερη αμυντική ομάδα (107.6 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Μπέβερλι, Τζορτζ, Λέοναρντ, Μόρις, Ιμπάκα 

Rotation Reserves: Γουίλιαμς, Κέναρντ, Μπατούμ, Πάτερσον, Ζούμπακ

Ο Τάιρον Λου ήταν πρώτος βοηθός του Ντοκ Ρίβερς την περασμένη περίοδο. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να βγει σε καλό στην ομάδα του Λος Άντζελες, μπορεί όμως και όχι. Ο Λου έχει ένα πολύ καλό background. Πήρε τίτλο στο Κλίβελαντ και πήγε τους Καβς σε τελικούς τρεις φορές στη σειρά, ακόμα και με το ρόστερ του 2018 που βασιζόταν στον Λεμπρόν και δεν είχε σχεδόν τίποτε άλλο.

Οι Κλίπερς θέλουν να επανέλθουν δυναμικά. Επίσης, είναι δεδομένο πως θα κάνει αρκετά πράγματα διαφορετικά από τον Ρίβερς. Ήδη φαίνεται πως θέλει μία ομάδα που να σουτάρει περισσότερο με την παρουσία του Ιμπάκα στη βασική πεντάδα. Επίσης όσο περνάει το διάστημα θα παίζουν περισσότερο οι Ζούμπατς και Κέναρντ και λιγότερο ο Λου Ουίλιαμς.

Θα ήταν μεγάλο λάθος να υποτιμηθεί ο Κέναρντ. Είναι ένας αξιόπιστος σουτέρ και ξέρει να αξιοποιεί τις δεύτερες επιθέσεις. Είναι ένας σούτινγκ γκαρντ και ταυτόχρονα καλός πασέρ με 40% στο τρίποντο. Σίγουρα θα χρειαστεί τη βοήθειά του ο Λέοναρντ. 

ΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ

35-39, 8η θέση στη Δύση, αποκλεισμός με 4-1 από τους Λέικερς στον α’ γύρο

3η καλύτερη επιθετική ομάδα (113.7 πόντοι ανα 100 κατοχές)

28η στις πιο αμυντικές ομάδες (114.8 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ, Κόβινγκτον, Τζόουνς Τζούνιορ, Νούρκιτς 

Rotation Reserves: Σίμονς, Τρεντ Τζούνιορ, Χουντ, Κόλινς, Καντέρ

Το Πόρτλαντ έχει υψηλές απαιτήσεις από την επερχόμενη σεζόν ωστόσο και εδώ ο Λίλαρντ θα ήταν έναν πραγματικό πόιντ γκαρντ για back up του από τον πάγκο. Το δίδυμό του με τον ΜακΚόλουμ σίγουρα θα είναι σημείο αναφοράς.

Οι Νούρκιτς, Λίλαρντ, ΜαΚόλουμ, Κόλιντς, Χουντ και Καντέρ ήταν όλοι μέλη αυτής της ομάδας, που τη σεζόν 2018/19 βγήκε 16η σε αμυντική αποτελεσματικότητα. Ένα σύνολο με ικανούς φόργουορντ και με τις προσθήκες των Τζόουνς και Κόβινγκτον. Οι Σεθ Κάρι, Λάιμαν, Στάουσκας και Τέρνερ από την άλλη, ήταν παίκτες που έπαιζαν αρκετά λεπτά και προσέφεραν.

Το γεγονός ότι οι Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους δεν δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση να αποκτήσει ακόμα έναν γκαρντ. Ο πρώτος πήρε supermax συμβόλαιο ενώ είναι δεδομένο πως το Πόρτλαντ θα επενδύσει και στους Τρεντ και Κόλινς. 

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ

43-32, 7η θέση στη Δύση, αποκλεισμός με 4-2 από τους Κλίπερς στον α’ γύρο

1η καλύτερη επιθετική ομάδα  (116.7 πόντοι ανα 100 κατοχές)

18η στις πιο αμυντικές ομάδες (111.7 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Ρίτσαρντσον, Χάρναγουεϊ Τζούνιορ, Ντόνσιτς, Σμιθ, Πορζίνγκις 

Rotation Reserves: Μπράνσον, Μπερκ, Γκριν, Κλέμπερ, Κόλεϊ – Στέιν

Το Ντάλας ελπίζει ότι θα μπορέσει να είναι στους διεκδικητές του τίτλου. Οι Μάβερικς έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και το όνειρο και λόγω του Πορζίνγκις. Ο Λετονός αν και 2.21 είναι ένα τρομερό επιθετικό όπλο με δυνατότητα να σουτάρει από μακριά. Το μέγεθος και η σωματοδομή του αποτελούν δέος για τον αντίπαλο και εάν προσαρμοστεί πλήρως στα συστήματα θα βρεθεί σε άλλο αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένας… εφιάλτης για κάθε αντίπαλο. Μαζί με τον Ντόνσιτς που θεωρείται από αρκετούς ως ο επόμενος MVP του ΝΒΑ μπορούν να κάνουν απίθανα πράγματα.

Το πρόβλημα με τον Πορζίνγκις έχει να κάνει με το ύψος του, διότι παίκτες άνω του 2.20 μπορούν να βγάλουν ευπάθεια σε τραυματισμούς. Το περισσότερο που εκτιμάται πως ένας παίκτης σαν τον Πορζίνγκις μπορεί να κάνει καριέρα είναι 875 ματς. Ο Λετονός έως τώρα έχει παίξει 243 και έχει χάσει 160. Είχε πρόβλημα με το γόνατό του, στον αχίλλείο του και άλλα θέματα ενώ ανακάμπτει από πρόβλημα στον μηνίσκο από πέρυσι στα play offs. Ακόμα και το καλό του γόνατο αντιμετώπισε πρόβλημα.

Το Ντάλας τον έχει δεσμεύσει με ένα μεγάλο deal για τέσσερις ακόμα σεζόν. Οπότε είναι καθοριστική η συνέχεια. Δεν αμφιβάλλει κανείς για την ποιότητα του Πορζίνγκις αλλά για την ποσότητα των αγώνων που θα μπορεί να παίζει. Και σε αυτήν την περίπτωση θα αρκεί μόνο η παρουσία του σούπερ όπλου, Λούκα Ντόνσιτς;

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ

46-27, 3η στη Δύση, αποκλείστηκε στους τελικούς της Δύσης από τους Λέικερς (1-4)

5η καλύτερη επιθετική ομάδα  (113.1 πόντοι ανα 100 κατοχές)

16η στις πιο αμυντικές ομάδες (111 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Μάρεϊ, Χάρις, Πόρτερ, Μίλσαπ, Γιόκιτς 

Rotation Reserves: Μόρις, Ντέζιερ, Μπάρτον, Γκριν, Ζέκε

 
Πέρσι έφτασε στους τελικούς της Δύσης, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στους Λέικερς. Η ερώτηση όλων; Με υγιείς Μπάρτον και Πόρτερ πού θα φτάσουν οι Νάγκετς; Το Ντένβερ είναι ομάδα που κερδίζει με την επίθεσή της και με την απελευθέρωση του Πόρτερ θα μπορούσε να φτάσει σε άλλο επίπεδο. Πέρσι, έπαιξε μόλις 903 λεπτά και είχε μέσο όρο 28 πόντους ανα 100 κατοχές. Στην postseason οι Νάγκετς ήταν εντυπωσιακά καλύτεροι μαζί του στο γήπεδο, ενώ και αμυντικά ήταν βελτιωμένοι. 

Η άνοδος του Μάρεϊ κάνει την ομάδα καλύτερη, ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση των αστεριών του, μιας και οι τραυματισμοί έκαναν και πέρσι την εμφάνισή τους. Το να επιστρέψουν στους τελικούς του ΝΒΑ θα είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά μπορούν να «χτυπήσουν» τους Λέικερς; 

Πάμε τώρα και στις διεκδικήτριες ομάδες της Ανατολής: 

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

56-17, 1η θέση στην Ανατολή, αποκλεισμός στους ημιτελικούς της Περιφέρειας από το Μαϊάμι (1-4)

8η καλύτερη επίθεση (112.4 πόντοι ανα 100 κατοχές)

1η καλύτερη άμυνα  (102.9 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Χόλιντεϊ, Ντι Βιτσέντσο, Μίντλετον, Αντετοκούμπο, Λόπες 

Rotation Reserves: Ογκουστιν, Φορμπς, Κόνατον, Κρεγκ, Πόρτις

Ανακοινώθηκε η supermax επέκταση του συμβολαίου του με τους Μπακς αντί 228.2 εκατομμυρίων δολαρίων! Εγγυημένα 256 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα έξι χρόνια για τον back-to-back MVP και τα καλύτερα είναι μπροστά του. 

«Είμαι ευλογημένος που μπορώ να γίνω μέλος των Μπακς για τα επόμενα 5 χρόνια. Ας κάνουμε αυτά τα χρόνια να μετρήσουν» τόνισε κι έδωσε το σύνθημα για τίτλο! Ο 26χρονος All-Star που μέτρησε κατά μέσο όρο 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ ανά παιχνίδι σε 63 ματς της περσινής σεζόν είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από το… πουθενά, το Μιλγουόκι έφτασε να έχει στο ρόστερ του τον back-to-back ΜVP. Ήταν το κεντρικό πρόσωπο του franchise, καθώς έχτισε μια νέα αρένα στο κέντρο του Μιλγουόκι, είναι ο καλύτερος παίκτης και ο ηγέτης τους. Πείθοντάς τον να υπογράψει τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του ΝΒΑ διατηρεί την ομάδα σε μάχη για τον τίτλο και σταθεροποιεί το μέλλον της.

Με τον Αντετοκούνμπο στο ρόστερ κι οποιοδήποτε δράμα σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του να είναι πλέον παρελθόν, οι Μπακς πρέπει να καταλάβουν πώς θα κάνουν το επόμενο βήμα στο κομμάτι του franchise. Σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες σεζόν, το Μιλγουόκι συγκέντρωσε το καλύτερο ρεκόρ σεζόν του πρωταθλήματος. Ωστόσο, ως οργανισμός, πρέπει να βρει έναν τρόπο για να αξιοποιήσει καλύτερα τις δεξιότητες του Ελληνα σταρ και να δημιουργήσει ένα σχέδιο παιχνιδιού που να λειτουργεί μετά την κανονική σεζόν. 

Η πίεση να υπογράψει ο Αντετοκούνμπο ένα νέο συμβόλαιο μπορεί να έχει φύγει, αλλά η πίεση να κερδίσει ένα πρωτάθλημα είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο Χόλιντεϊ ήρθε να ενισχύσει τους Μπακς και μαζί με τον Ογκουστιν και τον Κόνατον δίνουν λύσεις στους Μπακς. Ο Πόρτις θα δυναμώσει κι άλλο την ομάδα κάτω από το καλάθι και θα δώσει στον Λόπες αρκετές ανάσες. Μιλάμε για ένα ρόστερ πλήρες παρ’ όλο που η μεταγραφή του Μπογκντάνοβιτς ακυρώθηκε τελευταία στιγμή και τα “ελάφια” δείχνουν πως θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. 

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

35-37, 7η θέση στην Ανατολή, αποκλεισμός στον α’ γύρο από το Τορόντο (0-4).

22η καλύτερη επίθεση (108.9 πόντοι ανα 100 κατοχές)

9η καλύτερη άμυνα (109.5 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Ίρβινγκ, ΛεΒερτ, Χάρις, Ντουράντ, Τζόρνταν 

Rotation Reserves: Αλεν, Ντινγουίντι, Γκριν, Σάμετ, Πέρι

Οι Νετς προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβαση στη «φούσκα» του Ορλάντο, αλλά παρασύρθηκαν από τους Τορόντο Ράπτορς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Ο Κάρις ΛέΒερτ είχε μερικές συγκλονιστικές στιγμές και ο Άλεν έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά επιθετικά, αλλά οι πολλές απουσίες σκόρπισαν προβληματισμό. 

Η νέα σεζόν αρχίζει με πολλά όνειρα. Ο σούπερ σταρ Κέβιν Ντουράντ είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο στους τελικούς του 2019. Ο Κάιρι Ίρβινγκ έπαιξε πέρσι μόλις 20 ματς, όμως αυτή τη στιγμή είναι σε καλή κατάσταση. Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα, μιας και οι Νετς προσέλαβαν τον εξαιρετικό Στιβ Νας. Το τεχνικό τιμ περιλαμβάνει Ντ’Αντόνι και Στουνταμάιρ. Ετσι, οι τεράστιες προσδοκίες έρχονται με μια αίσθηση του…κατεπείγοντος.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ 

48-24, 3η θέση στην Ανατολή, αποκλεισμός από τους Τελικούς Περιφέρειας από το Μαϊάμι (2-4).

4η καλύτερη επίθεση (113.3 πόντοι ανα 100 κατοχές)

4η καλύτερη άμυνα (107 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Γουόκερ, Σμαρτ, Τέιτουμ, Μπράουν, Τέις 

Rotation Reserves: Πρίτσαρντ, Λάνγκφορντ, Νέισμιθ, Γουίλιαμς, Τόμσον

Οι Σέλτικς έστειλαν δύο picks του 2ου γύρου για να διασφαλίσουν ένα ποσό 28.5 εκατομμυρίων με την αποχώρηση του Χέιγουορντ. Θα πρέπει να δουν το πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν σωστά αυτή την εξέλιξη. Η διοίκηση της Βοστώνης θα μπορούσε να βρει πολύ καλές ευκαιρίες μεσαίων συμβολαίων από ομάδες που θέλουν να κάνουν περικοπές ή να πάρουν την τοπ επιλογή τους για το ντραφτ του 2021. Δεν υπάρχει βιασύνη για τη Βοστώνη ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Έχουν το περιθώριο να δώσουν 15 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά και να το κάνουν σωστά.

Οι Λάνγκφορντ και Γκραντ Ουίλιαμς ήταν rookies πέρυσι ενώ ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς τώρα μπαίνει στον 3ο χρόνο του. Βέβαια κάποιος από όλους αυτούς τους παίκτες θα πρέπει να βγει αγωνιστικά.

Η Βοστώνη έχει και τρία μεγάλα συμβόλαια και δεν θα είναι τόσο απλό να πάρει περισσότερους παίκτες απ’ όσους είχε αρχικά υπολογίσει. Θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία από τα νέα της πρόσωπα να τη βοηθήσουν περισσότερο. Εάν από τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς για παράδειγμα πάρει περισσότερη βοήθεια στην άμυνα ή τα μπλοκ ή περισσότερη συμβολή στο σκοράρισμα από τον Λάνγκφορντ. Ο Νέσμιθ από την άλλη είναι ένας καλός σουτέρ.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

44-29,5η θέση στην Ανατολή, έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά ηττήθηκε από τους Λέικερς (4-2)

7η καλύτερη επίθεση (111.9 πόντοι ανα 100 κατοχές)

11η καλύτερη άμυνα (109.5 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Ντράγκιτς, Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Ρόμπινσον, Χάρκλες 

Rotation Reserves: Χίροου, Μπράντλεϊ, Νουν, Ιγκουοντάλα, Tζόνσον

Ιντιάνα, Μιλγουόκι, Βοστώνη είδαν το «άγριο» πρόσωπο του Μαϊάμι! Οι Χιτ έκαναν απίθανα πράγματα την περασμένη σεζόν, έφτασαν στους Τελικούς και παρά το γεγονός πως εξαντλήθηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση και ηττήθηκαν με 4-2. 

Κανονικά οι Μαϊάμι θα ήταν μια μέτρια ομάδα της Λίγκας, όμως πλέον είναι άλλη κατηγορία. Ο Αντεμπάγιο βοήθησε τα μέγιστα, ο Ντράγκιτς έδωσε ώθηση και Κράουντερ, Ιγκουαντάλα έβαλαν το λιθαράκι τους. Πλέον, το στοιχείο της έκπληξης αντικαθίσταται από αυξημένες προσδοκίες. Εξαιρετικές προσθήκες των Μπράντλεϊ και Χάρκλες και το Μαϊάμι είναι έτοιμο να βγάλει στο γήπεδο σκληράδα, υπομονή, φιλότιμο κι εργατικότητα.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ερς

43-60, 6η θέση στην Ανατολή, αποκλείστηκαν με 4-0 από τους Σέλτικς στον α’ γύρο.

13η καλύτερη επίθεση (111.3 πόντοι ανα 100 κατοχές)

8η καλύτερη άμυνα (109 πόντοι ανα 100 κατοχές)

Η πεντάδα: Σίμονς, Κάρι, Γκριν, Χάρις, Εμπιντ 

Rotation Reserves: Μίλτον, Κορκμάζ, Τίμπουλ, Σκοτ, Χάουαρντ

Σίγουρα το έργο των Σίξερς δεν θα είναι εύκολο τη φετινή σεζόν. Έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή που ξέρει το πως να δίνει κίνητρα και να εμπνέει. Στους Σίξερς δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο αλλά πότε είναι εύκολο να προπονήσεις μία ομάδα στο ΝΒΑ. Θα πρέπει να εξελίξει το παιχνίδι του Εμπίντ και να πείσει τον Σίμονς πως τα τρίποντά του αξίζουν πιο πολύ από τα δίποντά του. 

Με αμυντικούς όπως τους Σίμονς, Εμπίντ, Τάιμπουλ και Γκριν μπορεί να έχει μία τοπ ομάδα. Θα χρειαστεί βέβαια μεγαλύτερο πάθος αλλά και προσήλωση. Ο Ρίβερς θα έχει βοήθεια. Οι Σίξερς ίσως έχουν το κορυφαίο επιτελείο στο ΝΒΑ με τους Ντέιβ Γέργκερ, Νταν Μπερκ και Σαμ Κασέλ.

Εάν χρειαστεί παραπάνω έξοδα για το ρόστερ θα είναι δύσκολα τα πράγματα και θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε μία ομάδα που θα είναι πλήρως ανταγωνιστική για τον τίτλο για να τα δικαιολογήσει. Οι Σίξερς θα πρέπει να δουν το τι θα κάνουν με το συμβόλαιο του Χάρις και όχι μόνο. 

Αυτό που διευκολύνει τους Σίξερς συγκριτικά με το Χιούστον είναι πως δεν έχουν κάψει τις επιλογές τους και έχουν κορυφαίες επιλογές έως το 2025, οπότε θα δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά και σε σχέση και με την απόδοση των Μάξεϊ, Τάιμπουλ και Χάρις.

Σχετικά Άρθρα