Το χέρι στην τσέπη: Αναλυτικά οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις 31 Δεκεμβρίου

 Το χέρι στην τσέπη: Αναλυτικά οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις 31 Δεκεμβρίου

Εκτός από τις πληρωμές των συνηθισμένων οφειλών (Φόρος Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Εισφορές), φέτος ξεχωρίζει η προθεσμία για την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων, αλλά και οι τροποποιητικές δηλώσεις για αυτούς που είχαν μείωση και προκαταβολής φόρου αλλά και τους συνταξιούχους.

Ολόκληρη η λίστα των υποχρεώσεων για έως 31 Δεκεμβρίου:

  • Περίπου τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει την έκτη δόση του φετινού λογαριασμού του φόρου εισοδήματος. Μετά από αυτή την καταβολή απομένουν δύο ακόμα δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.
  • Λήγει η προθεσμία για την καταβολή της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2020, ενώ και σε αυτή την περίπτωση η φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα δύο δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.
  • Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο μη μισθωτοί θα πρέπει να έχουν πληρώσει τις εισφορές Νοεμβρίου για κύρια και επικουρική ασφάλιση, καθώς τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του e-ΕΦΚΑ
  • Παράλληλα, όσοι έχασαν κάποια ρύθμιση και λόγω της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να καταβάλουν τη δόση Δεκεμβρίου, προκειμένου να τη διατηρήσουν… ενεργή.
  • Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για τροποποιητικές δηλώσεις που πρέπει να υποβάλουν επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, σε περίπτωση που με την υποβολή αρχικής φορολογικής δήλωσης δεν έχει υπολογιστεί η μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου έτους 2019.
  • Όσοι έλαβαν «μπιλιετάκια» για έξτρα φόρο για εισοδήματα που εισέπραξαν το 2014 και τα δήλωσαν το 2015 θα πρέπει να υποβάλουν χειρόγραφη φορολογική δήλωση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Οι κάτοχοι ακινήτων μπορούν να τροποποιήσουν λάθη και παραλείψεις των δηλώσεων για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια των μηνών Μαρτίου – Αυγούστου, ενώ θα πρέπει να δηλώσουν και τη μείωση του ενοικίου Νοεμβρίου.
  • Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνονται έως 31 Δεκεμβρίου, καθώς έχει ήδη δοθεί δίμηνη παράταση, δηλαδή μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: enikonomia.gr

Σχετικά Άρθρα