Οι ημερομηνίες που θα καθορίσουν την διάρκεια του lockdown

 Οι ημερομηνίες που θα καθορίσουν την διάρκεια του lockdown

Την 8η εβδομάδα του lockdown διανύει η χώρα και με τα σημερινά δεδομένα δείχνει άγνωστη η ημερομηνία εξόδου από τους περιορισμούς.

Η διχογνωμία στην συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων οδήγησε στην μετάθεση της απόφασης για τις 4 Ιανουαρίου, όταν θα έχουν ανακοινωθεί νεότερα στοιχεία για την επιδημία.

«Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η διασπορά την περίοδο των γιορτών αυξάνεται. Κατά πόσο είχαμε διασπορά τα Χριστούγεννα θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα. Τα σημερινά νούμερα δείχνουν τι συνέβαινε στη χώρα πριν από 15 μέρες. Το πώς θα συμπεριφερθούμε την Πρωτοχρονιά θα το δούμε 15 μέρες μετά…» είπε μεταξύ άλλων στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Αυτό σημαίνει ότι σαφή εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα θα έχουν οι υγειονομικές Αρχές μετά τις γιορτές.

Η επισήμανση του Β. Κικίλια σημαίνει ότι από τις 21/12 έως τις 27/12, η εβδομάδα των Χριστουγέννων θα μετρηθεί 10 μέρες μετά, δηλαδή περίπου στις 6 Ιανουαρίου, οπότε και θα υπάρχει εικόνα για την διασπορά του ιού για τις μέρες εκείνες.

Απειλούνται με lockdown Περιστέρι, Κερατσίνι, Αχαρνές, Ζεφύρι και Ίλιον

Για την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς, από 28/12 έως 03/01 θα έχουμε εικόνα στις 13 Ιανουαρίου, ενώ για την εβδομάδα των Φώτων από 04/01 έως 10/01 θα έχουμε εικόνα στις 20/01.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το lockdown δεν θα αρθεί νωρίτερα από την 20η Ιανουαρίου…

Σχετικά Άρθρα