Τρόμος από την μετάλλαξη του ιού στην Βρετανία: Κλείνουν τα σύνορα Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο

 Τρόμος από την μετάλλαξη του ιού στην Βρετανία: Κλείνουν τα σύνορα Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο

Το ενδεχόμενο να αναστείλει τις πτήσεις από τη Βρετανία, αλλά και από τη Ν. Αφρική, εξετάζει η Γερμανία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή, ακολουθώντας το παράδειγμα απαγορεύσεων στις μεταφορές που επιβάλουν από σήμερα Κυριακή το η Ολλανδία και το Βέλγιο λόγω της εμφάνισης μιας μετάλλαξης του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν μια σοβαρή επιλογή», που εξετάζει αυτήν τη στιγμή το Βερολίνο, είπε πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Υγείας σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην ΕΡΤ.

Νωρίτερα, η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία ενός κρούσματος από μετάλλαξη του κορονοϊού στη Βρετανία.

Νομοσχέδιο “μαμούθ”: Επίταξη αεροσκαφών και παράταση στην καθ’ υπέρβαση απασχόληση των γιατρών

Από την πλευρά του, το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο – ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα