Γερμανία: Ποιες ομάδες του πληθυσμού θα κάνουν πρώτες το εμβόλιο

 Γερμανία: Ποιες ομάδες του πληθυσμού θα κάνουν πρώτες το εμβόλιο

Tρεις ομάδες των ανθρώπων που θα κάνουν πρώτες το εμβόλιο αποφάσισαν στην Γερμανία.

Στην πρώτη συμπεριλαμβάνονται ηλικιωμένοι άνω των 80, άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε γηροκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα όπως και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε μονάδες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, για παράδειγμα σε μονάδες εντατικής θεραπείας με ασθενείς κορωνοϊού.

Ο εμβολιασμός των ανθρώπων αυτής της κατηγορίας υπολογίζεται να διαρκέσει ως και δύο μήνες, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσονται άνθρωποι μεταξύ 75 και 79 ετών, άτομα με άνοια ή διανοητική αναπηρία σε ιδρύματα, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

MRB-Ανάλυση: Η επιστροφή του “φόβου” και της “οργής”- “Σπάει” το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης λόγω πανδημίας-οικονομίας-Τα ποιοτικά στοιχεία που προβληματίζουν το Μαξίμου

Επίσης συμπεριλαμβάνονται άτομα με το σύνδρομο Down, γενικοί ιατροί, άνθρωποι που διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς και καταλύματα αστέγων.

Στην τρίτη κατηγορία είναι άτομα άνω των 60 και άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή εξέλιξη της νόσου σε περίπτωση μόλυνσης.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται εργαζόμενοι σε πολύ σημαντικούς τομείς του δημοσίου, για παράδειγμα αστυνομικοί, πυροσβέστες, δικαστικό σώμα, δάσκαλοι, κυβερνητικοί υπάλληλοι.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και εργαζόμενοι σε κρίσιμους κλάδους όπως φαρμακεία, φαρμακοβιομηχανία, διαχείριση αποβλήτων, μεταφορές, υδροδότηση, ενέργεια αλλά και λιανικό εμπόριο.

Σχετικά Άρθρα