Κοροναϊός: Σημαντική ανακάλυψη – Με αυτόν τον τρόπο χτυπάει τους πνεύμονες

 Κοροναϊός: Σημαντική ανακάλυψη – Με αυτόν τον τρόπο χτυπάει τους πνεύμονες

Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, προχώρησε σε μια σημαντική ανακάλυψη. Σε έρευνα που έκανε για τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο κοροναϊός έτσι ώστε να προσβάλει τους πνεύμονες, προέκυψαν πολύ σημαντικά ευρήματα και στοιχεία τα οποία δεν αποκλείεται μελλοντικά να αξιοποιηθούν στο έπακρο από την ιατρική κοινότητα.

Ο καθηγητής Βιοχημείας, Άντριου Έμιλι, εξήγησε πως όταν ο κοροναϊός προσπαθεί να «ξεφύγει» από το ανοσοποιητικό σύστημα, εκμεταλλεύεται στοιχεία που τα κύτταρά μας χρησιμοποιούν για την υγιή τους ανάπτυξη. Όταν φεύγει από ένα κύτταρο, το αφήνει αποδυναμωμένο και αυτό καταστρέφεται, ενώ στη συνέχεια προσβάλλει το επόμενο για να πολλαπλασιαστεί. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται διαρκώς και η καταστροφή των μολυσμένων κυττάρων πιθανότητα είναι και η αιτία της σημαντικής βλάβης που παρουσιάζουν οι πνεύμονες όσων έχουν νοσήσει.

H επιστημονική ομάδα μελέτησε τις αλλαγές στα πνευμονοκύτταρα σε διάστημα μιας, τριών, τεσσάρων και 24 ωρών από τη μόλυνσή τους από τον κορονοϊό κι έκανε συγκρίσεις με υγιή κύτταρα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο κορονοϊός μπορεί από την πρώτη κιόλας ώρα να προσβάλλει τα κύτταρα των πνευμόνων μέχρι να τα καταλάβει ολοκληρωτικά.

Τα ευρήματα είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν και για μελλοντικές θεραπείες. Οι ερευνητές συμπέραναν πως 18 φάρμακα που ήδη χρησιμοποιούνται για άλλες παθήσεις είναι πιθανό να φανούν αποτελεσματικά κατά του κοροναϊού, καθώς εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό του στα κύτταρα των πνευμόνων.

Σχετικά Άρθρα