ΗΠΑ: Άνοιξε ο δρόμος για κυρώσεις στην Τουρκία

 ΗΠΑ: Άνοιξε ο δρόμος για κυρώσεις στην Τουρκία

Με μεγάλη πλειοψηφία η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό που ανοίγει το δρόμο για κυρώσεις στην Τουρκία με αφορμή τους S-400.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μέτρα για να καθυστερήσει ή να εμποδιστεί η προγραμματισμένη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία και το Αφγανιστάν, δυσκολεύοντας επίσης τον πρόεδρο να αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Τα παπούτσια του πρωθυπουργού…

Οι νομοθέτες συμπεριέλαβαν επίσης αναφορές που θα υποχρέωναν τον πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των S-400, ένα βήμα που ο Ντόναλντ Τραμπ φαινόταν απρόθυμος να κάνει, παρά την παρότρυνση νομοθετών και στα δύο κόμματα.

Όπως μεταδίδεται από Reuters και Bloomberg, η έγκριση του Ντόναλντ Τράμπ έχει μπει στο πακέτο μέτρων κατά της Άγκυρας που έχει υποβληθεί από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με το διεθνολόγο Νίκο Παούνη: «Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα μετουσιωθούν σε πράξη, κατά βάση προεκλογικές, δεσμεύσεις του κυρίου Μπάιντεν».

Σχετικά Άρθρα