Μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους αστυνομικούς

 Μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους αστυνομικούς

H επίμαχη τροπολογία που έφερε αντιδράσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσύρθηκε με απόφαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Μπίστης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Λάμπρου τη χαρακτήρισαν απαράδεκτη, αφενός λόγω της συγκυρίας και αφετέρου λόγω του πολιτικού μηνύματος που εκπέμπει.

«Δεν γίνεται να κατατίθεται τέτοια τροπολογία την επομένη της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας», τόνισε ένα από τα στελέχη που διαφώνησαν.

Παράλληλα, οι αντιδρώντες εστίασαν και στον μη καθολικό χαρακτήρα της πρότασης. «Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει προτάσεις για μισθολογικές ενισχύσεις που δεν έχουν καθολικό χαρακτήρα και αφορούν μόνο συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες», σημειώθηκε.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, και τους βουλευτές Καλαματιανό Διονύσιο-Χαράλαμπο, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Λάππα Σπυρίδωνα, Ξανθόπουλο Θεόφιλο.

Με αυτή ζητούσαν την καταβολή άπαξ ενός μηνιαίου μισθού σε αστυνομικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους καταστημάτων κράτησης, εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και σωφρονιστικών υπαλλήλων ως αναγνώριση από την πολιτεία «του εξαιρετικά δύσκολου έργου και της εξαιρετικής κοινωνικής προσφοράς στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού».

Η κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας έχει εγείρει αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις του Πάνου Λάμπρου (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και των πρώην βουλευτών και στελεχών των «53+», Αννέτας Καββαδία και Χρήστου Καραγιαννίδη.

Σχετικά Άρθρα