Η συγκλονιστική φωτογραφία του Reuters από τη Θεσσαλονίκη: Θάβουν σιωπηρά τους νεκρούς του Covid

 Η συγκλονιστική φωτογραφία του Reuters από τη Θεσσαλονίκη: Θάβουν σιωπηρά τους νεκρούς του Covid

Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη της Βόρειας Ελλάδας έσκαψαν δεκάδες τάφους για τα θύματα του COVID-19 μετά από μια απότομη αύξηση του αριθμού των θανάτων, αναφέρει σε ανταπόκρισή του από τη συμπρωτεύουσα το Reuters, συνοδεύοντας το ρεπορτάζ “Σιωπηρά, η Θεσσαλονίκη θάβει τους νεκρούς της από κοροναϊό” με την συγκλονιστική φωτογραφία του Αλέξανδρου Αβραμίδη για το Reuters από τους τάφους που ανοίγουν κατά δεκάδες.

Η Ελλάδα διέταξε ένα δεύτερο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο μετά από αύξηση των περιπτώσεων του νέου κοροναϊού. Μέχρι την Πέμπτη, είχε καταγραφεί 111.537 περιπτώσεις και 2.706 θάνατοι.

Η φωτογραφία μεταδίδεται από χθες παγκοσμίως και φιλοξενηθηκε ήδη σε δεκάδες εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα από την Ευρώπη μέχρι τη Λατινική Αμερική και την Ασία, μεταξύ των οποίων η ElPais, h La Noticias, η Telegraph κ.ά

Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη περίπου ενός εκατομμυρίου και όπου οι πρώτες πανελλαδικές περιπτώσεις εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο, δέχτηκε ιδιαίτερη επίθεση κατά το δεύτερο κύμα.

“Δεν αντιμετωπίσαμε πολλές περιπτώσεις στο πρώτο lockdown. Υπήρχαν πολύ λίγες περιπτώσεις (τότε) και δεν ήταν κάθε μέρα. Αυτές τις μέρες είναι καθημερινά”, δήλωσε ο πάροχος υπηρεσιών κηδείας Σταύρος Χατζηβαρίτης.

“Υπάρχουν πέντε έως οκτώ κηδείες, σχεδόν κάθε μέρα.”

Στο νεκροταφείο της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη, στην ανατολική πλευρά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, έχουν ανοίξει πολλοί νέοι τάφοι. Το Ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι στο συγκρότημα διεξάγει κηδεία, με παλετοφόρους με πλήρη προστατευτικά ρούχα.

Η σιωπή στο νεκροταφείο του τρυπιέται από τον απαλό ψαλμό ενός Ορθόδοξου ιερέα, ή από τη βροντή του φτυαριού που χτυπάει το φέρετρο, τυλιγμένο σε πλαστικό.

Υπάρχουν λουλούδια, αλλά οι θλιμμένοι συγγενείς διατηρούνται στο ελάχιστο και σε απόσταση. «Για την αγαπημένη μου», έγραψε ένα σε ένα στεφάνι.

Veja as imagens que são destaques nesta sexta-feira (04) - Fotos - R7  Internacional

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα