Πρ. Επιτροπής Εμβολιασμών: Μάλλον ατυχής η δήλωση Μητσοτάκη ότι τα μπαρ θα ανοίξουν όταν έχουμε το εμβόλιο

 Πρ. Επιτροπής Εμβολιασμών: Μάλλον ατυχής η δήλωση Μητσοτάκη ότι τα μπαρ θα ανοίξουν όταν έχουμε το εμβόλιο

Ο πρωθυπουργός συζητώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Λι Μπόλινγκερ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», ανέφερε:

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Μιλώντας στο Sputnik, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως η παραπάνω δήλωση ήταν μάλλον ατυχής και πως στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός εννοούσε, κατά την ίδια, πως οι παραπάνω δραστηριότητες θα μπορούν να ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει κι έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά.

Όπως είπε πρέπει ο εμβολιασμός να φτάσει στο 60% του πληθυσμού για να μιλάμε για επαρκές θωράκισμα, και αυτό θα έχει συμβεί μετά το καλοκαίρι εφόσον εμβολιάζονται 2.000.000 Έλληνες τον μήνα.

Νωρίτερα και βαθμηδόν θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του εμβολιασμού στην κοινότητα, αλλά αυτή δεν θα είναι επαρκής για να προχωρήσουμε σε πιο μαζικές δραστηριότητες.

Σχετικά Άρθρα