Ντιέγκο Μαραντόνα: Το διπλό πέρασμά του από την Ελλάδα και το σοκ των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (pics,vid)

 Ντιέγκο Μαραντόνα: Το διπλό πέρασμά του από την Ελλάδα και το σοκ των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (pics,vid)

Τον Ιανουάριο του 2005, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήρθε στην Ελλάδα για να παραστεί στην φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η άφιξή του πραγματοποιήθηκε 3 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση.

Η εικόνα του ήταν σοκαριστική και μάλιστα τότε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που τον είχαν καλέσει δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ένας αναμαλλιασμένος Αργεντινός, εξαιρετικά υπέρβαρος που δυσκολευόταν ακόμη και να περπατήσει, θύμιζε ελάχιστα τον παλιό μεγάλο άσο.

Ο Ολυμπιακός εκείνη την μέρα αντιμετώπιζε τον Ηρακλή για τη 15η αγωνιστική της Α’ Εθνικής και λίγο πριν την έναρξη του ματς, ο Μαραντόνα εμφανίστηκε στο χορτάρι το γηπέδου Καραϊσκάκη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο Μαραντόνα πήρε το μικρόφωνο και ξεσηκώνοντας το κοινό φώναξε: «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός» με τους φιλάθλους να ανταποδίδουν τραγουδώντας το σύνθημα: «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα».

Ο Μαραντόνα, ένας «Ολυμπιακός» πλέον στις καρδιές των φιλάθλων, ήρθε και το 2006, στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση, αποθεώθηκε και πάλι από τους φιλάθλους.

Ηταν 12 Μαίου 2006 όταν ο θρύλος ξεκίνησε τη φιέστα του Θρύλου.

Οι Πειραιώτες γιόρταζαν την κατάκτηση του ένατου πρωταθλήματος της νέας τους δυναστείας, αλλα και αυτή του Κυπέλλου, το οποίο είχαν πανηγυρίσει τέσσερις μόλις νωρίτερα στον τελικό του «Παγκρήτιου» χάρη στο επιβλητικό 3-0 επί της ΑΕΚ.

Σχετικά Άρθρα