Ντιέγκο Μαραντόνα: Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του θρύλου από την Αργεντινή

 Ντιέγκο Μαραντόνα: Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του θρύλου από την Αργεντινή

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του πριν από μερικές ώρες μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα μετέδωσε η έγκυρη αργεντίνικη εφημερίδα Clarin, που αναφέρει ότι ο θρυλικός Ντιέγκο βρισκόταν στο σπίτι του τη στιγμή που υπέστη το καρδιακό επεισόδιο.

Εκεί άμεσα μετέβησαν τρία ασθενοφόρα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου όμως δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Μαραντόνα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο στις 3 Νοεμβρίου και από τότε βρισκόταν στο σπίτι του υπό ιατρική παρακολούθηση. Στις 30 Οκτωβρίου ο Μαραντόνα είχε γιορτάσει τα 60ά γενέθλιά του.

Δημοσκόπηση-φωτιά: Φταίνε ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, οι ελλείψεις του ΕΣΥ και το άνοιγμα του τουρισμού, λένε οι πολίτες για την έκρηξη του κοροναϊού

Ο Μαραντόνα λατρευόταν σαν Θεός από εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

 Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA.

Πέρασε ακόμη από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Σε ηλικία 8 ετών εντοπίστηκε από ανιχνευτή ταλέντων, και στα 10 έπαιζε για την εφηβική ομάδα των Αρχεντίνος Τζούνιορ. Μέχρι τα 14 του έπαιζε στις ακαδημίες με την ομάδα να λέγεται Cebollitas, που σημαίνει “κρεμμυδάκια”.

Μέσα σε τρία χρόνια, οι Cebollitas κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία ως η πιο διάσημη και πετυχημένη παιδική ομάδα της Αργεντινής.

Στα 12 του διασκέδαζε τους θεατές δείχνοντας τη μαγεία του με την μπάλα κατά τη διάρκεια των διακοπών του ημιχρόνου των παιχνιδιών πρώτης κατηγορίας καταφέρνοντας να κερδίσει το θαυμασμό του κοινού.

Αγωνίστηκε στην Μπόκα Τζούνιορ και στην συνέχεια πέρασε στην Ευρώπη, όπου φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα από το 1982 έως το 1984.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, 19870
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, 19870 ASSOCIATED PRESS
Από εκεί, σειρά είχε η Νάπολι την οποία εκτόξευσε με την παρουσία του. Με τους παρτενοπέι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ιταλίας, ένα κύπελλο UEFA και ένα ιταλικό σούπερκαπ.

“Για πάντα. Ciao Diego”, το αποχαιρετιστήριο μήνυμα των Ιταλών.

https://twitter.com/sscnapoli/status/1331641201003466752?s=20
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Σχετικά Άρθρα