Κοντοζαμάνης: Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η παράταση του lockdown – Τι είπε για τις ΜΕΘ

 Κοντοζαμάνης: Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η παράταση του lockdown – Τι είπε για τις ΜΕΘ

“Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα και θα ληφθούν ανάλογα οι αποφάσεις. Τώρα αν θα είναι ολιγοήμερη παράταση, μία εβδομάδα ή δύο, δεν είμαι σε θέση να σας το πω αυτή τη στιγμή. Ούτως ή άλλως έχει ειπωθεί από την κυβέρνηση ότι με βάση την εξέλιξη των δεδομένων αυτών θα παίρνουμε τα μέτρα”. Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε: “Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις πρέπει να καθοδηγούνται με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών. Εάν αποδώσουν τα μέτρα, που φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης, θα είμαστε σε θέση να ανοίξει η αγορά. Φαίνεται ότι αποδίδουν τα μέτρα, η εβδομάδα αυτή είναι κρίσιμη και σημαντική. Αξιολογούμε κάθε ημέρα τα επιδημικά/επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται πράγματι ότι τα μέτρα αποδίδουν και η υπάρχει μια ανάσχεση στη διασπορά του ιού”.

Ηλιόπουλος: Αντί για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, τα ιδιωτικά κέρδη επιτάσσουν τη δημόσια υγεία

“Σε σχέση με τις άλλες χώρες, οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι λίγοι, αν τους συγκρίνουμε με συγκεκριμένους δείκτες με τις υπόλοιπες χώρες. Υπάρχουν θάνατοι, υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα σε ασθενείς με κορονοϊό, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να βγουν όρθιοι από τα νοσοκομεία μας. Δυστυχώς κάποιοι καταλήγουν” υπογράμμισε.

“Υπάρχει μία πίεση στη Θεσσαλονίκη στο σύστημα υγείας, η κατάσταση είναι οριακή σε ότι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, όμως παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να ανοίγουμε μονάδες εντατικής θεραπείας. Να θυμίσω δεν έχει μείνει κανείς εκτός ΜΕΘ μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Έχει καταβληθεί τιτάνια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες 10 ημέρες ανοίξαμε 73 νέες κλίνες ΜΕΘ” πρόσθεσε.

“Δυστυχώς υπάρχουν απώλειες σε αυτή τη μάχη, προσπαθούμε να είναι όσο δυνατόν λιγότεροι οι θάνατοι” είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σχετικά Άρθρα