Μωρό 9 μηνών με κοροναϊό στα Ιωάννινα – Μπήκαν σε καραντίνα 6 γιατροί και νοσηλεύτριες

 Μωρό 9 μηνών με κοροναϊό στα Ιωάννινα – Μπήκαν σε καραντίνα  6 γιατροί και νοσηλεύτριες

Μπορεί στα νοσοκομεία να ζουν με τον κοροναϊό, εδώ και μήνες,ωστόσο φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα ακόμη και οι υγειονομικοί αγνοούν βασικούς κανόνες προστασίας τους.

Το περιστατικό συνέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr βρέφος μόλις εννέα μηνών, που μεταφέρθηκε για άλλο πρόβλημα υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκε θετικό στον κοροναιό.

Το μωρό μεταφέρθηκε από τους γονείς του και χωρίς να του γίνει τεστ υπεβλήθη σε εξειδικευμένες εξετάσεις.

Δημοσκόπηση-φωτιά: Φταίνε ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, οι ελλείψεις του ΕΣΥ και το άνοιγμα του τουρισμού, λένε οι πολίτες για την έκρηξη του κοροναϊού

Όταν υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετικό, το Νοσοκομείο υποχρεώθηκε να θέσει σε επταήμερη καραντίνα τρεις νοσηλεύτριες και δύο γιατρούς της Παιδιατρικής καθώς και μία νοσηλεύτρια που είχαν έρθει σε επαφή με το μωρό.

Ολ αυτά γιατί οι υγειονομικοί δεν είχαν κάνει τεστ κοροναϊού στο μωρό για να περιορίσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στον ιό.

Είναι να απορεί κανείς, αν πρόκειται για αμέλεια των υγειονομικών ή για συνήθη πρακτική στα ελληνικά νοσοκομεία να αποφεύγεται να γίνεται τεστ για κοροναϊό σε όσους δεν αναφέρουν συμπτώματα covid-19.

Σχετικά Άρθρα