Διαψεύδει η κυβέρνηση τους ιατρικούς συλλόγους: Ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί

 Διαψεύδει η κυβέρνηση τους ιατρικούς συλλόγους: Ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί

Μείζον θέμα σχετικά με την ανταπόκριση ιατρών του ιδιωτικού τομέα στην πρόσκληση του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν στην τιτάνια μάχη του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση χιλιάδων εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία εγείρει η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα πως μόνο οκτώ (8!!!) ιδιώτες έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις (με αμοιβή 2.000 ευρώ!) και έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Πριν μερικές ημέρες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νίτσας είχε δηλώσει στον Realfm πως περίπου 180 ιατροί είχαν ήδη ανταποκριθεί και, μάλιστα, τόνισε πως περίπου 40 εξ αυτών επρόκειτο να ενταχθούν στο σύστημα των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας την περασμένη Δευτέρα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, μάλιστα, και ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας Αθ. Εξαδάκτυλος. Το υπουργείο Υγείας, ωστόσο, όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο αλλά φαίνεται πως επιβεβαιώνει πλήρως όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αρμόδιες πηγές τονίζουν πως οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση και η συντριπτική πλειονότητα όσων αρχικώς εκδηλώνουν ενδιαφέρον αρνούνται τελικά να υπογράψουν τις συμβάσεις επειδή δεν είναι συμφέρουσες.

Εάν συνυπολογίσει κανείς τη στάση ντροπής της πλειονότητας των κλινικαρχών να ανταποκριθούν στην πρόσκληση (επιρρίπτοντας, όμως, ευθύνες στο υπ. Υγείας γιατί , όπως λένε, καθυστέρησε να τους ενημερώσει ώστε να προετοιμαστούν για περιστατικά Covid), δημιουργείται θέμα για τη στάση του ιδιωτικού τομέα της υγείας στην μεγάλη μάχη κατά του κοροναϊού.

Σχετικά Άρθρα