Η ανατροπή με τα σχολεία – Γιατί αποφασίζεται επαναλειτουργία – Προβληματισμός αν θα ισχύσει σε όλη τη χώρα

 Η ανατροπή με τα σχολεία – Γιατί αποφασίζεται επαναλειτουργία – Προβληματισμός αν θα ισχύσει σε όλη τη χώρα

Εξελίξεις όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες στα άμεσα πλάνα του κυβερνητικού επιτελείου είναι να ανακοινώσει άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του φορτίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες με νέο διάγγελμα του, ώστε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η παράταση του lockdown.

Όσον αφορά στην ημερομηνία της επανανέναρξης των μαθημάτων τοποθετείται όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες για τις 7 Δεκεμβρίου υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα.

Ο προβληματισμός έγκειται στο αν θα ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα ή θα συνεχίσει η απαγόρευση στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Από την περασμένη Δευτέρα έχει βελτιωθεί και στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης θετικότητας, γεγονός που γεννά αισιοδοξία ότι θα ανοίξουν παντού εφόσον συνεχιστεί η καλή πορεία στα κρούσματα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων:

  • «Ο,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», παρά τα σενάρια για διαδοχικό άνοιγμα με προτεραιότητα στα δημοτικά.

Υπό αυτό το πρίσμα οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας και πιο πιθανόν σε νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα