Γιαμαρέλλου: Φυσικά και συνεχίζω να κοινωνώ, ή πιστεύεις, ή δεν πιστεύεις

 Γιαμαρέλλου: Φυσικά και συνεχίζω να κοινωνώ, ή πιστεύεις, ή δεν πιστεύεις

Η καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου, προέβη σε νέο αμφιλεγόμενο σχόλιο για τη Θεία Κοινωνία και τον κορονοϊό.

«Συνεχίζω να κοινωνώ, ασφαλώς, ούτε συζήτηση… Μιλάμε μόνο για την Αγία Κοινωνία, το μεγαλύτερο μυστήριο. Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις». Αυτό δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Γιαμαρέλλου προχωρά σε τέτοιου είδους δηλώσεις σχετικά με τη Θεία Κοινωνία εν μέσω της πανδημίας, οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις, καθώς θεωρείται πως δημιουργούν σύγχυση σε πολίτες, ιδιαιτέρως επειδή εκφράζονται από ένα μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, που εισηγείται μέτρα στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω δηλώσεις της έχουν προκαλέσει ακόμη και την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έξω από το ιατρείο της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την κατηγορία πως «έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της».