Απεργία στο μετρό για την τραγωδία στα Τέμπη: Θρηνούμε μαζί με όλη την κοινωνία

 Απεργία στο μετρό για την τραγωδία στα Τέμπη: Θρηνούμε μαζί με όλη την κοινωνία

Aπεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Αθηνών, σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι συρμοί του Μετρό δεν θα λειτουργούν λόγω απεργίας από τις 6:00 έως τις 00:00. Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει μεταξύ άλλων πως «θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

»Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων» όπως αναφέρει.

Προσθέτει δε, ότι «Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

»Τα προβλήματα μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί» όπως σημειώνει ενώ διευκρινίζει ότι για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο, «δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και κηρύσσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023.

Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργία εξήγγειλε για αύριο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.