Σε καραντίνα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

 Σε καραντίνα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Η εκτόξευση των κρουσμάτων πάνω από τα 1.500 οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κυβέρνηση στην απόφαση ενός καθολικού lockdown μεσ΄ το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα οδηγηθεί εκεί.

Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών.

Το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo που θα βγάλει τον Ερντογάν από τα ρούχα του… (pic)

Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Ήδη στο τραπέζι είναι μεγαλύτερος περιορισμός της κυκλοφορίας, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση.

Όλα σχετίζονται με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει αύριο (29/10). Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη στείλει επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες με την ατζέντα της Συνόδου.

Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη-μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».

Στην ατζέντα της Συνόδου τίθενται θέματα όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).

Σχετικά Άρθρα