Έκρηξη κρουσμάτων σε Κύπρο, Γαλλία και Ολλανδία – Μερική καραντίνα στην Πολωνία

 Έκρηξη κρουσμάτων σε Κύπρο, Γαλλία και Ολλανδία – Μερική καραντίνα στην Πολωνία

Το δεύτερο κύμα του κοροναϊού δοκιμάζει τις αντοχές πολιτών και χωρών καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται, αλλά είναι αμφίβολη η επιτυχία τους.

Koροναϊός: Χάρτης δείχνει σχεδόν όλη την Ευρώπη στο κόκκινο – Μισή πράσινη και μισή πορτοκαλί η Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας τησ Κύπρου  ανακοίνωσε αρχικά 93 νέα κρούσματα την Πέμπτη (15/10), αριθμό που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν ακόμη 11 περιστατικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ τα 104 περιστατικά αποτελούν τον υψηλότερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί από την εμφάνιση του ιού στην Κύπρο, ενώ με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα!

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης Covid-19 σε 24 ώρες ξεπέρασε τις 30.000 στη Γαλλία, για πρώτη φορά μετά την έναρξη διεξαγωγής τεστ σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σήμερα σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 1.741 ή 77 περισσότερους από την προηγούμενη ημέρα. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε σήμερα ότι η Γαλλία διαθέτει 5.800 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Η Ολλανδία κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού, με πάνω από 7.500 περιστατικά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Πολωνία σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ 8.009 κρουσμάτων κοροναϊού σε 24 ώρες.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός ζήτησε σήμερα από τους πολίτες «να μένουν στα σπίτια τους» και να «εργάζονται από απόσταση» ανακοινωνοντας σειρά μέτρων με στόχο την αναχαίτηση της αύξησης ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Σήμερα, πρέπει να επιστρέψουμε στη βασική σύσταση που γνωρίζουμε από την άνοιξη: να μένουμε στο σπίτι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης συστήνοντας «σε όσους το μπορούν να εργάζονται από απόσταση».

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 83 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν 8.804 νέα κρούσματα κοροναϊού.Χθες τα κρούσματα ήταν 7.332 και οι νεκροί 43.

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 18.980 νέα κρούσματα της COVID-19 και 138 θανάτους, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Η Τουρκία κατέγραψε 1.693 συμπτωματικούς ασθενείς του νέου κοροναϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, καθώς οι αρχές εξακολουθούν να ανακοινώνουν τον αριθμό μόνο εκείνων των ανθρώπων που έχουν εμφανίσει συμπτώματα της Covid-19.

Σχετικά Άρθρα