Στη φυλακή η Χρυσή Αυγή: Ανακοινώνονται οι ποινές

 Στη φυλακή η Χρυσή Αυγή: Ανακοινώνονται οι ποινές

Το μεσημέρι στις 12:30 θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία για τις ποινές στους ενόχους της εγκληματικής οργάνωσης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Πρώτα θα γίνει η αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών. Σειρά έχει, έπειτα, η δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Πιθανολογείται, δε, ότι αύριο, το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

Ποιοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στη φυλακή

Με υψωμένες γροθιές η Μάγδα Φύσσα: Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχη ολόκληρη η ηγεσία

Αξίζει να σημειωθεί η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει τα εντάλματα σύλληψης για τους χρυσαυγίτες που καταδικάστηκαν, ενώ ήδη έχει λάβει τα μέτρα της για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων, κατά πληροφορίες. Με άλλα λόγια, γνωρίζει που βρίσκονται οι ένοχοι και έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, όταν της ζητηθεί.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή: Αυτή είναι η ιστορική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους

Δολοφονία Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή: Ένοχος για όλα ο Γιώργος Ρουπακιάς

Χειροκροτήματα και πανηγυρισμοί έξω από το Εφετείο μετά την απόφαση (vid)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παπά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ακόμη, ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν οι πρώην βουλευτές: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμαρούσης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν και οι πυρηνάρχες Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και Περάματος Αναστάσιος Πανταζής.