Συνωστισμός το Σαββατόβραδο – Συνεχίζεται παρά τον κίνδυνο

 Συνωστισμός το Σαββατόβραδο – Συνεχίζεται παρά τον κίνδυνο

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Αττική, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να παραμένει τριψήφιος όμως αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να συνωστίζεται στις πλατείες κάθε βράδυ. Και το χθεσινό Σαββατόβραδο δεν είχε τίποτα να… ζηλέψει από παλιές εποχές!

Το Open κατέγραψε εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας. Στο Μοναστηράκι, που αν υπήρχε φίλτρο στην κάμερα να αλλάξει τον φωτισμό, θα έπαιρνε όρκο κανείς ότι επρόκειτο για ώρα αιχμής… μέρα μεσημέρι! Ο κόσμος ήταν άπειρος και η πλατεία γεμάτη απ’ άκρη σ’ άκρη με τα ποτά στο χέρι.

Το ίδιο σκηνικό συναντούσε κανείς και στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι με τα ποτά ανά χείρας. Ιδια εικόνα και σε καντίνα στη Μιχαλακοπούλου που γινόταν… προσκύνημα για ένα σάντουιτς και μια μπύρα… Η κατάσταση, έτσι, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί και το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, παραμένει ορατό.

Ωστόσο, όπως διαμηνύουν καθημερινά η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ένα γενικευμένο lockdown είναι απαγορευτικό και δεν θα ληφθεί ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και πανευρωπαϊκά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα