Αγωνία για Αττική: Αποφασίζονται πιο περιοριστικά μέτρα – Δραματική έκκληση Μόσιαλου: Μην κλείσετε στα σπίτια τους 65αρηδες

 Αγωνία για Αττική: Αποφασίζονται πιο περιοριστικά μέτρα –  Δραματική έκκληση Μόσιαλου: Μην κλείσετε στα σπίτια τους 65αρηδες

Παρά τα περιοριστικά μέτρα (τα οποία από πολλούς επικρίθηκαν) ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική αυξάνεται καθημερινά. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 240 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στο λεκανοπέδιο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Τα στοιχεία δείχνουν πως νέα μέτρα θα έρθουν σύντομα για την Αττική, καθώς δύο εβδομάδες μετά τα πρώτα, τα κρούσματα στην Αθήνα αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Την ίδια ώρα από τα 2.600 τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας 61 βγήκαν θετικά.

Τις επόμενες ώρες κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επανεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αναζητηθούν εκ νέου τρόπους για να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του ιού στην Αττική.

Προειδοποίηση από Μ. Δερμιτζάκη: Είμαστε σε καλή επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα; (γράφημα)

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η χθεσινή έξαρση των κρουσμάτων, μάλιστα, θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και το ζήτημα των κρουσμάτων αναμένεται να συζητηθεί.

Τα μέτρα που συζητούνται

Ένα από τα επόμενα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι οι μάσκες σε όλους τους χώρους, τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς, να κλείνει νωρίτερα η εστίαση, στις 10 ή στις 11, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Μόσιαλος: Δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια οι 65αρηδες

Μόνο η συνεχής ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους που κρύβει ο κοροναϊός μπορεί να φρενάρει την πανδημία” ανέφερε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι “το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρχει μετά τον Νοέμβριο, όταν οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν στους εσωτερικούς χώρους”.

Ο καθηγητής του LSE τόνισε επίσης ότι η λογική για περιορισμό των μετακινήσεων των 65αρηδων δεν είναι σωστή. “Η στρατηγική που πρέπει να έχει η ελληνική πολιτεία είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες “ είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το αντιγριπικό εμβόλιο, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες και ακολουθούν όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σχετικά Άρθρα