Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο – Στο δρόμο γιατροί, καλλιτέχνες (εικόνες)

 Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο – Στο δρόμο γιατροί, καλλιτέχνες (εικόνες)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης γιατροί και καλλιτέχνες. Οι βασικότερες διαμαρτυρίες εντοπίζονται στο χώρο της εκπαίδευσης με περίπου 200 σχολεία να είναι αυτή την ώρα υπό κατάληψη. Αίτημα η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών.

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διεκδικούν μεταξύ άλλων τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης και η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Αττικής και εκπαιδευτικοί.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Στο δρόμο ξανά οι καλλιτέχνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα κινητοποίηση των εργαζόμενων στην Τέχνη έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος:

Μετά την επιτυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών, έξω από το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη Δευτέρα, ορίστηκε ραντεβού με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου για την επόμενη μέρα, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού που βρέθηκε στο Υπουργείο.

Έκτοτε το Υπουργείο αρνείται να ορίσει νέο ραντεβού, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των πρωτοβάθμιων σωματείων ΠΜΣ και ΣΕΗ και την επικουρική παρέμβαση της ΠΟΘΑ. Η ολιγωρία του Υπουργείου δεν μας αφήνει άλλη επιλογή, δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο.

Ο κλάδος του Πολιτισμού είναι πλέον στην εντατική.

Στηρίζουμε την νέα παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 24/9 στις 12 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

24ωρη απεργία και συγκέντρωση σήμερα από την ΟΕΝΓΕ

Στα βασικά αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για την 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Πέμπτη 24/9 περιλαμβάνονται:

« Όχι στην υπερεφημέρευση. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας εξαιτίας της εντατικοποίησης και της εξουθένωσης. Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων).

Όχι στα «μπαλώματα» και στις μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού. Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ. Ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Σχεδιασμός για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα μας. Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν κλίνες εντατικής θεραπείες χωρίς να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας. Για κάθε 1 κρεβάτι ΜΕΘ που ανοίγει πρέπει να προσλαμβάνονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές και 1 γιατρός. Όχι όπως γίνεται στα περισσότερα νοσοκομεία. Π.χ. στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία των 30 νέων κρεβατιών ΜΕΘ προκήρυξαν μόλις 19 θέσεις μόνιμων γιατρών όταν και τα ήδη υπάρχοντα είναι υποστελεχωμένα.

Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.)

Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες».

Στάσεις εργασίας από Σωματεία Εργαζομένων σε νοσοκομεία

Ενδεικτικά, το Σωματείο εργαζομένων Αττικού νοσοκομείου προκηρύσσει στάση εργασίας 10 πμ – 3μμ στις 24 Σεπτέμβρη και καλεί στη συγκέντρωση στις 12 μμ στο Υπουργείο Υγείας. «Συμπορευόμαστε με την ΟΕΝΓΕ (24ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών) και άλλα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία» αναφέρει ο Σύλλογος.

Σχετικά Άρθρα