Καθηγητής Σύψας: Είμαστε κοντά σε lockdown 15 ημερών στην Αθήνα, απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων

 Καθηγητής Σύψας: Είμαστε κοντά σε lockdown 15 ημερών στην Αθήνα, απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων

Ο Ελληνας λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε ότι “η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση”. Ωστόσο, επεσήμανε ότι “δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση” (δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Σκάϊ).

“Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά”, είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. “Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία”.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

“Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα”, σημείωσε, ενώ αν πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχουμε και την επιστροφή των SMS στο 13033, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σχετικά Άρθρα