“Ιανός”: Μαρτυρία εγκλωβισμένης εγκύου στην Οξυά – “Βράζουμε χωμάτινο νερό για να πιούμε”

 “Ιανός”: Μαρτυρία εγκλωβισμένης εγκύου στην Οξυά – “Βράζουμε χωμάτινο νερό για να πιούμε”

Μια συγκλονιστική μαρτυρία εγκύου έρχεται στο φως για τις πληγές που άφησε πίσω του ο “ιανός”. Η κ. Ελένη Τόλια περιέγραψε στον ΑΝΤ1 πόσο “βασανιστικά” περνούν οι ώρες για τους εγκλωβισμένους στην Καρδίτσα.

Εικόνες από drone που σοκάρουν από την “βομβαρδισμένη” Καρδίτσα – Νεκροί, μία αγνοούμενη, 40 άνθρωποι εγκλωβισμένοι (vid)

“Έχουμε αποκοπεί εντελώς. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή. Άλλαξε εντελώς το τοπίο. Είμαι έγκυος και έχω ένα μικρό παιδάκι” τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια και πρόσθεσε: “είμαστε κτηνοτροφική περιοχή. Το νερό τα παρέσυρε όλα. Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Λίγο ακόμα να έβρεχε και θα σήκωνε και τα σπίτια. Είμαστε γύρω στα 50 άτομα εγκλωβισμένοι. Και αυτοί που έχουν σώσει ό,τι έχουν σώσει από τα ζώα τους δεν έχουν τώρα τροφή να τα ταΐσουν. Υπάρχει κόσμος που έχει το βιος του εδώ και δεν θέλει να το αφήσει. Αν εκκενωθεί τώρα το χωριό θα μας αφήσουν στο έλεος”.

Όπως είπε η κ. Τόλια “πρέπει να ενδιαφερθούν και να μας στείλουν ελικόπτερο για τις βασικές μας προμήθειες. Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό και προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν λιγότερο χωμάτινο για να πίνουμε κιόλας. Βράζουμε νερό χωμάτινο και το πίνουμε. Πρέπει οι αρμόδιοι να δουν την κατάσταση από κοντά και να υπάρξει μια σοβαρή ενημέρωση”.

Σχετικά Άρθρα