Εικόνες από drone που σοκάρουν από την “βομβαρδισμένη” Καρδίτσα – Νεκροί, μία αγνοούμενη, 40 άνθρωποι εγκλωβισμένοι (vid)

 Εικόνες από drone που σοκάρουν από την “βομβαρδισμένη” Καρδίτσα – Νεκροί, μία αγνοούμενη, 40 άνθρωποι εγκλωβισμένοι (vid)

Να μαζέψουν ότι απέμεινε όρθιο προσπαθούν την επομένη της σχεδόν ολικής καταστροφής οι κάτοικοι της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί από ψηλά συγκλονίζουν. Τα προβλήματα τεράστια σε σπίτια, καταστήματα, παραγωγή, κτηνοτροφία. Ήδη υπάρχουν τρεις νεκροί ενώ οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανή η 43χρονη αγνοούμενη λιγοστεύουν. Επιπλέον υπάρχουν 40 – 50 εγκλωβισμένοι σε χωριό.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα – Αιχμές Δημάρχου: Φοβάμαι ότι όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας θα μείνουμε μόνοι

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης “υπάρχουν περίπου 40 με 50 εγκλωβισμένοι στο χωριό Οξυά. Αυτοί που πρέπει να φύγουν άμεσα είναι γύρω στους 10 ανθρώπους. Τα σωστικά συνεργεία, με αυτοκίνητα είναι αδύνατον να προσεγγίσουν εκεί λόγω της κατάστασης”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Στάθης είπε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ DRONE:

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της γυναίκας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα και τρία drones της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ στην έρευνα συνδράμουν και εθελοντές.

Με εντολή του Δημάρχου, ξενοδοχεία άνοιξαν για να φιλοξενήσουν οικογένειες, των οποίων οι περιουσίες χάθηκαν από την επέλαση του Ιανού.

Σε επίπεδο κατασροφών, υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά και σε 15 χωριά, ενώ συνολικά 15 γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

Κι όλα αυτά, εξαιτίας της υπερχείλισης που προκλήθηκε στους κύριους ποταμούς που διαρρέουν το νομό (Καράμπαλης, Καλέντζης και Πάμισος).

Σχετικά Άρθρα