Κεραμέως: Κουδούνι στις 8.15 για όλους αλλά δεν θα γίνει μάθημα

 Κεραμέως: Κουδούνι στις 8.15 για όλους αλλά δεν θα γίνει μάθημα

Για το εν λόγω ζήτημα (ώρα προσέλευσης των μαθητών) είχε προκληθεί σύγχυση, αφού, ναι μεν η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει πως το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει στις 8:15πμ το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, αρκετά σχολεία -ιδιαίτερα στην Αττική- έχουν ανακοινώσει διαφορετικές ώρες προσέλευσης των μαθητών (ανά τάξη) ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Μετά από διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας και της αρμόδιας υπουργού το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, θα χτυπήσει ακριβώς στις 8.15 τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 για όλους τους μαθητές.

Οι μαθητές των σχολείων όλης της χώρας, θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί, με μάσκες φυσικά και τήρηση των αποστάσεων, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα και μία νέα σχολική χρονιά, ιδιότυπη και παράξενη, θα ξεκινήσει τη ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα του Σταυρού και μεσούσης της πανδημίας του COVID-19.

Θα υπάρχει ενδελεχής ενημέρωση από τους διευθυντές και τους καθηγητές, αλλά μάθημα δεν θα γίνει.

Η ανακοίνωση που στέλνουν οι περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει το εξής:

“Αγαπητοί γονείς, Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15. Οι μαθητές/τριες θα φορούν μάσκα (πάνινη ή μιας χρήσης), ενώ οι γονείς δεν θα εισέλθουν στον χώρο του σχολείου. Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 11:30. Μετά το πέρας του Αγιασμού, στις 12:15, οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο συνοδεία των γονέων και κηδεμόνων τους”.

Σχετικά Άρθρα