Αποκαλύφθηκε η προπαγάνδα της Άγκυρας για τη μεταφορά αρμάτων μάχης

 Αποκαλύφθηκε η προπαγάνδα της Άγκυρας για τη μεταφορά αρμάτων μάχης

O γνωστός στον χώρο της άμυνας blogger με το ψευδώνυμο aegeanhawk αποκάλυψε προπαγάνδα της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την έρευνα του, οι εικόνες που δημοσίευσαν τουρκικά μέσα με τη μεταφορά 40 αρμάτων μάχης – υποτίθεται στην Ανδριανούπολη- ήταν τελικά από τα σύνορα με τη Συρία από την πόλη Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι.

“Η γεωγραφική τοποθεσία του τουρκικού στρατού με τους αρματοφορείς στην πόλη Ρεϊχανλί της επαρχίας Χατάι χάρη σε στιγμιότυπο από μικρής διαρκείας βίντεο του Haberler σχετικά με την επανανάπτυξη στρατευμάτων από τα σύνορα με την Τουρκία, στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο” αναφέρει χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter αφήνοντας έκθετη τη φθηνή τουρκική προπαγάνδα, δημοσιεύοντας και τις σχετικές οπτικές αποδείξεις.

Εξάλλου όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της διεύθυνση η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Σε κάποια διαδικτυακά site μεταδόθηκε η είδηση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν στα σύνορα με την Ελλάδα τανκ. Σύμφωνα με το Anadolu οι σχετικές πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες του δεύτερου σώματος στρατού στην πόλη Μαλάτεια (ανατολική Τουρκία). Στα σύνορα με την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Με πληροφορίες από enikos.gr

Σχετικά Άρθρα