“Φέσια” δημοσίου σε ιδιώτες – Έφθασαν τα 2,45 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου

 “Φέσια” δημοσίου σε ιδιώτες – Έφθασαν τα 2,45 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου

Στα 2,45 δισ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Ιουλίου τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες, παραμένοντας αμετάβλητα σε σχέση με τον Ιούνιο.

Στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταδεικνύουν πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε στο ποσό των 1,709 δισ. ευρώ Ιούλιο, παρουσιάζοντας μείωση έναντι του ποσού των 1,85 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα, Ιούνιο. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Ιούλιο αυξήθηκαν στα 746 εκατ. ευρώ, από 612 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη Γενική Κυβέρνηση μείωση σημείωσαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα των ασφαλιστικών ταμείων ανερχόμενες σε 448 εκατ. ευρώ, από 507 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων μειώθηκαν οριακά από τα 753 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, στα 756 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ πτωτικά κινήθηκαν τα χρέη των Λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις οφειλές των υπουργείων.

Σχετικά Άρθρα