Επιστολή Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Σήμα στην Άγκυρα για απευθείας διάλογο (vid)

 Επιστολή Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Σήμα στην Άγκυρα για απευθείας διάλογο (vid)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εκτός από την αναλυτική περιγραφή των ενεργειών της Τουρκίας, στέλνει μήνυμα στη γείτονα για απευθείας διάλογο εφόσον τερματιστούν οι προκλήσεις.

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε την εν λόγω επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη και θα την επιδώσει προσωπικά στον κ. Γκουτέρες.

«Σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις» ήταν οι έξι χαρακτηριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιάνγκ Γιετσί, μέλος του πολιτικού γραφείου και διευθυντή της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

“Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική” τόνισε.

Ο Νίκος Δένδιας θα έχει σήμερα συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βρεθούν στο επίκεντρο διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο «τραπέζι» θα τεθεί και ο ρόλος του ΟΗΕ στις εν λόγω συζητήσεις.