Κοροναϊός: Εισαγγελική έρευνα για τη φιέστα του Ολυμπιακού έξω από το “Καραϊσκάκης”

 Κοροναϊός: Εισαγγελική έρευνα για τη φιέστα του Ολυμπιακού έξω από το “Καραϊσκάκης”

Η κοσμοσυρροή που δημιουργήθηκε έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και στους δρόμους του Πειραιά για τη φιέστα τίτλου του Ολυμπιακού παρά τα μέτρα για τον κοροναϊό οδήγησε την Εισαγγελία Πειραιά να ζητήσει τη διενέργεια δικαστικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με το Open, πέντε ημέρες μετά από τη φιέστα, όπου χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού γιόρτασαν την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος χωρίς μάσκες, δίχως αποστάσεις και με μηδενική τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τη μη διασπορά του επικίνδυνου ιού, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Κατερίνα Δημητριάδη, παρενέβη αυτεπάγγελτα δίνοντας παραγγελία για δικαστική έρευνα.

Αλλωστε, με εγκύκλιο από τον περασμένο Μάρτιο, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε ζητήσει από τους εισαγγελείς όλης της χώρας να παρεμβαίνουν άμεσα και να σχηματίζουν δικογραφίες εναντίον όσων παραβαίνουν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχύουν στον νέο ποινικό κώδικα, για όσους σπάνε την καραντίνα και παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για τον κοροναϊό, «οι ποινές αυξάνονται στα (έως) 10 χρόνια αν μεταδοθεί σε άνθρωπο».

Σχετικά Άρθρα