Η αλήθεια για το θαλάσσιο οικόπεδο που θέλει να παραχωρήσει η κυβέρνηση: Ανατολικά και όχι νότια της Κρήτης

 Η αλήθεια για το θαλάσσιο οικόπεδο που θέλει να παραχωρήσει η κυβέρνηση: Ανατολικά και όχι νότια της Κρήτης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η Αθήνα -σε απάντηση στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία- προετοιμάζεται για νέες παραχωρήσεις θαλάσσιων περιοχών προς έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και μάλιστα «οικοπέδου» που έχει καταλάβει στα ελληνικά ύδατα, η παράνομη οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη.

Με αυτόν τον τρόπο, γράφει η εφημερίδα, η Αθήνα χαλάει τα σχέδια της Άγκυρας καθώς η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έκτασης 33.933 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνορεύει με οικόπεδο που παραχωρήθηκε «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» που έχουν αναλάβει για έρευνες – κατόπιν σύμβασης μίσθωσης με το ελληνικό Δημόσιο η οποία και κυρώθηκε από τη Βουλή – οι εταιρείες «Total – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια».

Το σχέδιο της Αθήνας, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, είναι να μπλοκάρει τα σχέδια της Αγκυρας, μέσα από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της περιοχής «Νότια της Κρήτης» προσκαλώντας διεθνείς πετρελαϊκούς ομίλους για έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ελληνικά ύδατα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Οπως, όμως, βλέπετε στη φωτογραφία, το τουρκικό σύμφωνο όπως αποτυπώνεται στην τουρκική κατάθεσή του στον ΟΗΕ, είναι ουσιαστικά τα σημεία EFG του χάρτη στην κεντρική φωτογραφία.

Αρα το προς έρευνα οικόπεδο είναι ανατολικά της Κρήτης και όχι νότια, κάτι που σημαίνει πως ουδόλως ενδιαφέρει την τουρκική πλευρά αν αρχίσουμε διαγωνισμό σε οικόπεδά μας νότια της Κρήτης, ούτε “σπάει” το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

Σχετικά Άρθρα